Noord/Zuidlijn staat centraal tijdens relatiedag VGA

Afgelopen dinsdag woonden ruimt 130 relaties van VGA - klanten én samenwerkingspartners - in de filmzaal van het EYE museum in Amsterdam de tweejaarlijkse VGA relatiedag bij. Veel aandacht was er voor de aanstaande opening van de Noord/Zuidlijn en de rol die VGA in het vijftien jaar durende bouwproject heeft gespeeld.

“Het was niet gemakkelijk, maar we hebben de verzekeringen van dit megaproject voor elkaar gekregen. En het schadebureau is een succes gebleken. Er is dan ook besloten om het in stand te houden, zodat we het ook voor andere grote infrastructurele projecten kunnen gebruiken,” vertelde Mirjam Heijnen, directeur van VGA Verzekeringen, de aanwezigen. Mensen kunnen de Noord/Zuidlijn voor het eerst op 21 juli 2018 zelf uitproberen. Meer informatie op wijnemenjemee.nl. Voor informatie over het verzekeren van infrastructurele projecten en gevolgschades, kunt u VGA bellen op nummer 020 - 2510 500.

Het verhaal van de Noord/Zuidlijn
Het verhaal van de Noord/Zuidlijn is geen saai verhaal en wordt gekenmerkt door veel tegenslagen. Met de opening aanstaande, blikt Hoite Detmar, directeur Noord/Zuidlijn, terug op bewogen jaren. “2008 was echt een crisisjaar. Er kwam een gemeentelijke enquête waarin we de vraag stelden: doorgaan of stoppen? De overlast voor bewoners en ondernemers had een grens bereikt. De commissie Veerman zei ‘doorgaan’, maar wel met de nodige kanttekeningen en adviezen: ruimhartig omgaan met schadeclaims en transparant zijn over de risico’s. Toen gingen we ook toe naar de omgekeerde bewijslast: bewoners hoefden niet te bewijzen dat de schade aan hun huis veroorzaakt werd door de Noord/Zuidlijn.” Voor het Schadebureau Noord/Zuidlijn, ondergebracht bij VGA Verzekeringen, betekende dit dat schadegevallen pragmatischer en ruimhartiger konden worden opgelost. Er zijn natuurlijk ook positieve bijkomstigheden, volgens Detmar: “Speciaal voor archeologen hadden we tijden ingepland waarin zij konden graven. Archeologen verwachtten vooral bij het Centraal Station en het Rokin veel te kunnen vinden. In totaal zijn er 700.000 vondsten gedaan.”

Klaar voor de toekomst: humanification
Visionair en futurist. Christian Kromme gaf de aanwezigen een blik in de toekomst: disruptieve technologieën gaan ons leven, onze organisaties en onze economie ingrijpend veranderen. Kromme ziet interessante parallellen tussen biologie en technologie. Bedrijven kunnen succesvoller en efficiënter samenwerken én sneller hun strategie aanpassen door ‘mee te surfen op de technologische golven’. Het e-book Humanification van de hand van Kromme is gratis te downloaden.

Hans Schmidt: Deutscher Humor, gibt es das?
Even leek het erop: hebben Duitsers dan toch humor? Aanwezigen werden op het verkeerde been gezet: was dit  werkelijk een samenwerkingspartner van VGA uit Duitsland uit de verzekeringswereld? Deze Duitse man die met veel humor over de verschillen tussen Nederlanders en Duitsers wist te vertellen? Een luchtige afsluiting van een inspirerende middag.

Artikel in SCHADE magazine over Schadebureau
In het eind juni verschenen SCHADE magazine nummer 3 wordt uitvoerig ingegaan op het functioneren van het Schadebureau.
Margret Wallaard - VGA
Geplaatst op 05-07-2018