FOCWA merkengarantie breidt uit met Mazda

FOCWA heeft per vandaag het merkengarantiebewijs uitgebreid met Mazda. Deze werkwijze was er reeds voor Audi, Hyundai, Nissan, Opel, Renault, SEAT, SKODA, Volkswagen en Volkswagen bedrijfswagens.

De consument krijgt voortaan een merkspecifiek Mazda garantiebewijs indien de schade aan een Mazda hersteld is door een FOCWA schadeherstelbedrijf met een Mazda merkerkenning.

"Het garantiebewijs is voor de consument letterlijk een bewijs van kwalitatief schadeherstel met uiteraard vier jaar garantie. Het garandeert herstel conform de richtlijnen van de fabrikant en het gebruik van originele onderdelen. Merkerkend schadeherstel speelt een steeds belangrijkere rol en daarbij hoort een specifiek merkgarantiebewijs. Dit past helemaal in de strategie van FOCWA: enerzijds inzetten op kwaliteit en vakmanschap en anderzijds verder digitaliseren om zo de consument optimaal te bedienen", aldus FOCWA.

Sinds 2016 kunnen FOCWA schadeherstellers, die een merkerkenning hebben, reeds digitaal merkgarantiebewijzen uitgeven aan de consument. Sindsdien worden er door FOCWA schadeherstelbedrijven op deze manier merkgarantiebewijzen uitgegeven voor Audi, Hyundai, Nissan, Opel, Renault, SEAT, SKODA, Volkswagen en Volkswagen bedrijfswagens. Nu is daar dus Mazda bijgekomen.

De benodigde applicatie wordt via het FOCWA-lidmaatschap beschikbaar gesteld en is ontwikkeld door FOCWA en Solera (een dochter van ABZ) in nauwe samenwerking met RAI Vereniging en importeurs. FOCWA: "De focus op vakmanschap en veiligheid wordt voor de consument middels het digitale (merk)garantiebewijs concreet gemaakt."

FOCWA schadeherstellers met merkerkenning kunnen digitale merkgarantiebewijzen genereren met het digitale paspoort van ABZ. Ook het dealernetwerk krijgt toegang tot de applicatie. Zij kunnen dan de gegenereerde digitale merkgarantiebewijzen van hun samenwerkende merkerkende schadeherstelbedrijven inzien en uitreiken aan hun klanten.
Jan Schrijver; bron gegevens FOCWA; http://www.focwa.nl/over-focwa/nieuws-en-evenementen/nieuws/2018/07/04/mazda, bron foto Mazda CX-5 www.mazda.nl
Geplaatst op 05-07-2018