Finance & Insurance overgenomen door Concordia de Keizer (Ecclesia)

Assurantiemakelaar Concordia de Keizer verstevigt de positie in de Nederlandse verzekeringsmarkt door een meerderheidsbelang in Finance & Insurance, een gespecialiseerd intermediair op het gebied van kredietverzekering. Per 11 juli 2018 is Finance & Insurance onderdeel geworden van de Ecclesia Gruppe, waartoe ook Concordia de Keizer behoort.

De overname past in de strategie van Concordia de Keizer om zijn klanten op alle gebieden te kunnen adviseren, aldus het zojuist door de overnemende partij uitgevaardigde persbericht.
 
Finance & Insurance is een van de grootste specialty brokers op het gebied van kredietverzekeringen in Nederland. De directie van Finance & Insurance: “Onze specialistische kracht blijft natuurlijk behouden. We zijn verheugd en trots om ons bij een grote en sterke partner als Concordia de Keizer en Ecclesia aan te sluiten en hebben er het volste vertrouwen in dat de overname het bedrijf succesvol verder brengt. Alle directieleden hebben daarom een meerjarig commitment vastgelegd om actief te blijven.“

Harry Kampschöer van Concordia de Keizer ziet de overname als ‘een logische stap’ voorwaarts. “Concordia de Keizer heeft al jaren een exclusieve samenwerking met Finance & Insurance. Finance & Insurance heeft niet alleen zeer specialistische kennis op het gebied van kredietverzekeringen maar ook in advisering van working capital financieringen en corporate finance. De overname zal gaan leiden tot een complete combinatie van diensten, waardoor wij onze klanten nog beter kunnen bedienen.“

Door de overname zijn in totaal zo’n 125 medewerkers werkzaam bij Concordia de Keizer en Finance & Insurance. Deze zullen werkzaam blijven op de verschillende locaties in Rotterdam en Amsterdam. Finance & Insurance blijft onder zijn eigen naam opereren te Amsterdam, waar het bedrijf gevestigd is aan de Burgemeester Stramanweg 101 (1101 AA Amsterdam) (foto van het pand Google/maps).

Over Concordia de Keizer
Concordia de Keizer is onderdeel van de Ecclesia Gruppe, een internationaal opererende West-Europese verzekeringsmakelaar met vestigingen in 11 Europese landen met circa 1550 medewerkers. Binnen deze groep neemt Concordia de Keizer een onafhankelijke positie in voor de Nederlandse markt. Met circa honderd medewerkers behoort Concordia de Keizer tot de top 10 van internationale beursmakelaars in Nederland. Concordia de Keizer is erkend Registermakelaar in Assurantiën (RMiA) en gevestigd in Rotterdam sinds 1961. 

Over Finance & Insurance  
Finance & Insurance is in 20 jaar uitgegroeid tot de, naar eigen zeggen van het bedrijf, "leidende makelaar, gespecialiseerd in kredietverzekering en werkkapitaal". Met het team van 23 specialisten richt Finance & Insurance zich op middelgrote, grote en internationale ondernemingen. Finance & Insurance is de Nederlandse vertegenwoordiger van International Credit Brokers Alliance (ICBA), internationaal netwerk op het gebied van kredietverzekering en credit management. 
Jan Schrijver; bron gegevens Concordia de Keizer; foto Google/maps
Geplaatst op 12-07-2018