500.000 Nederlandse vakantiegangers in de problemen deze zomer

De zomer is weer volop in aantocht en meer dan 10 miljoen Nederlanders zullen in de zomermaanden juli en augustus op vakantie gaan*1. Helaas wordt ongeveer 5% van alle geboekte vakanties geannuleerd als gevolg van onvoorziene omstandigheden (ziekte, sterfte, scheiding, verhuizing, werk, enz.)*2.

Dit betekent dat ongeveer 500.000 Nederlanders deze zomer te maken krijgen met een last-minute annulering. Ongeveer  45% van deze consumenten is  verzekerd en krijgt via de verzekering zijn vakantiebudget vergoed. Daarentegen  55% van de  consumenten heeft geen annuleringsverzekering of valt buiten de dekking van de verzekering en verliest veel geld bij de annulering van hun vakantie. 

Vanaf deze zomer biedt TradeYourTrip een compleet nieuwe en unieke service aan. TradeYourTrip koopt nu ook jouw reis op, als je zelf niet op vakantie kunt. Hierdoor ontvang je gegarandeerd meer geld dan wanneer je de vakantie annuleert. Het is de enige reis marktplaats in Nederland die deze service aanbiedt. 

Samenwerking met Nationale Nederlanden en ING 
De komende maanden worden klanten, die via ING een annuleringsverzekering hebben afgesloten actief gewezen op deze service. Nationale Nederlanden zal zoals gebruikelijk de claims van de ING klanten afwikkelen. Klanten die geen dekking op annulering hebben of een hoog eigen risico, kunnen via TradeYourTrip alsnog in aanmerking komen voor een gedeeltelijke of hoger dan verwachte vergoeding van de geannuleerde reis. 

Uit onderzoek van TradeYourTrip blijkt dat haar klanten graag de keuze hebben tussen: 
  1. Zelf hun vakantie verkopen met een kans op hogere inkomsten, maar wel zelf het risico dragen als de reis niet verkocht wordt. 
  2. De reis en het risico aan TradeYourTrip te verkopen, direct hun geld te ontvangen en gegarandeerd te zijn van meer inkomsten dan bij een annulering. 
TradeYourTrip heeft zich als doel gesteld om haar klanten te ontzorgen en een exceptionele service te bieden. Vandaar dat deze unieke service vanaf deze zomer additioneel aanbiedt aan haar klanten. Het is de reis marktplaats met echte last-minute vakanties van reizigers, die zelf niet kunnen. De kopers van deze last-minute reizen scoren dus niet alleen een goedkope vakantie (met 20%-70% korting), maar helpen ook nog een medereiziger in nood. 

*1 bron: CBS en NBTC-NIPO https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2017/29/hoogseizoen-telt-bijna-10-miljoen-vakantiegangers
https://www.nbtcniporesearch.nl/nl/home/article/groei-nederlandse-vakantiemarkt-in-2017.htm
*2) bron: UNWTO https://www.e-unwto.org/loi/unwtotfb
Margret Wallaard - Bron TradeYourTrip
Geplaatst op 18-07-2018