Zurich gaat OutShared-platform gebruiken

Zurich Insurance Group (‘Zurich’) gaat gebruikmaken van de technologie van InShared, welke verzekeraar onderdeel is van Achmea. Het IT-platform van InShared is gericht op online service, van polisbeheer tot en met claimsafhandeling. Met de inzet van het platform en de kennis van InShared over online klantbediening, draagt Achmea bij aan de realisatie van Zurich’s groeidoelen.

Foto: Theo Bouts, CEO Zurich’s Insurance Mobile Solutions

Het IT-platform van InShared is sinds 2016 beschikbaar voor andere verzekeraars onder de naam ‘OutShared’. Daarmee kan Achmea bijdragen aan de digitalisering van activiteiten en klantbediening van andere verzekeraars en kunnen er zowel de efficiency als de klanttevredenheid verhoogd worden.
 
Robert Otto, lid raad van bestuur van Achmea: “InShared staat bekend om zijn efficiënte klantbediening en hoge klanttevredenheid. Het is mooi dat de onderliggende technologie ook beschikbaar is voor andere verzekeraars. Onderdeel van onze strategie is de verschuiving van verzekeren naar diensten, in aanvulling op onze verzekeringspropositie. De samenwerking met Zurich sluit hier goed bij aan.” 
 
Zurich’s Insurance Mobile Solutions CEO, Theo Bouts, zegt: “We hebben nieuwe technologieën, bedoeld om de bediening van klanten te vereenvoudigen en te verbeteren, altijd al snel ingezet en zullen dit blijven doen. InShared heeft bewezen dat zijn innovaties leiden tot een hogere klanttevredenheid en daarom hebben we het OutShared platform verkozen als een van de onderscheidende factoren om onze Mobile Solutions activiteiten verder te brengen.” 

Zurich Insurance Group (Zurich) is een verzekeraar met circa 53.000 medewerkers, die verzekeringen en diensten aanbiedt in meer dan 210 landen. Theo Bouts werkte tot 2005 in verschillende managementfuncties bij AEGON en had daarna functies bij Allianz en Zurich.
 
Jan Schrijver; bron gegevens Achmea; foto LinkedIn
Geplaatst op 05-06-2018


Share on: