Visser is 'Erkend Diesel Filter reconditionering-specialist'

Visser Electra & Diesel Diagnose Center in Den Bosch is een Bosch en Delphi Diesel Center en heeft zich gespecialiseerd in het repareren en reviseren van dieselcomponenten, zoals verstuivers en brandstofpompen. Het bedrijf mag zich nu ‘Erkend Diesel Filter reconditionering-specialist’ noemen.

Onlangs heeft Visser Auto-electra in Den Bosch de door Stichting Duurzaam Repareren uitgevoerde audit voor ‘Erkend Diesel Filter reconditionering-specialist’ met succes afgerond en mocht directeur eigenaar René Visser het muurschildje aan de gevel schroeven. 
 
Vanaf 20 mei jongstleden is de nieuwe APK-regelgeving van kracht. De controle op de aanwezigheid en werking van het roetfilter (DPF) is hierbij een belangrijk onderdeel. RDW heeft alle APK-keuringsstations hiervan op de hoogte gebracht. Men verwacht vele problemen met roetfilters. "Vanaf mei jl. is de controle op uitstoot en aanwezig zijn van het DPF verplicht opgenomen in de APK keuring. De verwachting is dat er hierdoor veel problemen met het DPF aan het licht komen. DPF is namelijk een duur element en ondanks dat het niet mocht werd deze nog wel eens gewoon onder de auto vandaan gehaald, uitgeschakeld of werd met een defecte DPF doorgereden. Daar wordt sinds mei dus op gecontroleerd. Vervangen is duur. Reinigen is een duurzamere oplossing voor de portemonnee en het milieu mits dit op een juist wijze wordt uitgevoerd. De bedrijven met de erkenning reinigen op een juiste en duurzame manier en worden hier op gecontroleerd."

René Visser: ”Er zijn goede en slechte methodes om roetfilters te reinigen. Het is goed dat deze erkenningsregeling de slechte methodes uitsluit. De klant moet er vanuit kunnen gaan dat de reiniging het roetfilter weer terugbrengt naar het functioneren, zoals door de fabrikant bedoeld en door de wetgever goedgekeurd. Pas dan kan je spreken over reconditionering”.   

Met de erkenning van Visser Auto-electra, zijn er nu drie reconditionering bedrijven ‘Erkend Diesel Filter reconditionering-specialist’ waar men de filters voor reiniging heen kan brengen of sturen. De andere twee zijn Diesel Buchli in Harderwijk en Topcats in Lelystad. Drie andere bedrijven zijn bij de Stichting Duurzaam Repareren nog in procedure voor de erkenning.

De stichting heeft sinds de start met certificering op het gebied van dieselfilters in februari jl. ruim zeventig garagebedrijven gecertificeerd als Diesel Filter Specialist.


Bij deze bedrijven is de kennis aanwezig om te beoordelen of een dieselfilter nog naar behoren werkt en als dit niet het geval is of deze gereconditioneerd kan worden dan wel vervangen moet worden. In het geval van reconditionering wordt dit uitbesteed aan de reconditioneringsspecialisten op dit gebied. Met bovengenoemd reeds gecertificeerd deel van de reconditioneringsspecialisten, is er aldus de stichting reeds een belangrijk deel van de markt van dit specialistische vakgebied gecertificeerd.
Jan Schrijver; bron gegevens Stichting Duurzaam Repareren
Geplaatst op 14-06-2018