Van Ameyde sponsort ‘smart convoy’ Aon

Op 13 juni 2018 organiseert Aon het SMRT Convoy met zes semi-autonome auto’s op de openbare weg. Met het konvooi wordt het nut van Advanced Driver Assistance Systems voor de verkeersveiligheid getoond. Van Ameyde sponsort het konvooi dit jaar voor het eerst.

Het konvooi staat in het teken van verbetering van de doorstroming (verminderen van files) en verkeersveiligheid. Het doel is beslissers in het mobiliteitsbeleid van werkgevers te stimuleren te kiezen voor auto’s die zijn uitgerust met ADAS (Advanced Driver Assistance Systems). Zulke systemen omvatten Adaptive Cruise Control, autonome remsystemen, dode-hoekdetectie en rijstrookbewaking.

Het SMRT Convoy is het vervolg op de Nationale Platoontest van maart 2016. Ondanks de media-aandacht voor die test is naar schatting nog altijd maar 4% van het Nederlandse wagenpark uitgerust met ADAS. ADAS zorgt echter aantoonbaar voor grotere verkeersveiligheid en daarmee voor minder schade. Uit onderzoek van onder andere TNO blijkt bovendien dat auto’s die ‘connected’ in peloton rijden, minder brandstof verbruiken, waardoor de CO2-uitstoot vermindert.

De rit gaat van Groningen via Helmond naar Rotterdam. Andere verkeersdeelnemers worden tijdens de rit via Flitsmeister, Waze en ANWB verkeersinformatie geïnformeerd.

Van Ameyde en fleet management
Dankzij de strategische samenwerking met Dragintra Fleet Services kan Van Ameyde een volgende stap zetten in de dienstverlening aan organisaties met wagenparken. De bestaande diensten op het gebied van (online) schademelding, schadebehandeling en schadeverhaal worden uitgebreid met het operationele beheer van wagenparken. Advisering van klanten over verbetering van verkeersveiligheid en verlaging van de CO2-uitstoot is een integraal onderdeel van de dienstverlening. Klanten zijn bedrijven en overheidsinstanties met eigen of geleasete wagenparken, autoverhuur- en leasemaatschappijen.
Jan Schrijver, bron gegevens Van Ameyde
Geplaatst op 12-06-2018


Share on: