Toon en Interpolis bieden samen ThuisWacht

Interpolis & Toon ontwikkelen het veiligheidspakket 'ThuisWacht' ter bescherming van woningen. In het pakket zitten een camera, deur- en raamsensoren en een slimme app waarmee huiseigenaren vanaf iedere willekeurige locatie de situatie in hun huis in de gaten kunnen houden.

Uit onderzoek van Interpolis blijkt dat eenderde van de Nederlanders zijn huis niet met een gerust gevoel achterlaat. Daarnaast blijkt dat 49% van de Nederlanders zich zorgen maakt over hun dierbare spullen in huis (bron: Veilig en Plezierig wonen, maart 2018). Met ThuisWacht willen Interpolis en Toon deze zorg wegnemen. ThuisWacht is vanaf 25 juni, in abonnementsvorm, via Interpolis beschikbaar. Interpolis-verzekerden ontvangen als zij abonnee worden op ThuisWacht tot 14% korting op de inboedelverzekering.

Zodra er beweging wordt waargenomen of ramen en deuren worden geforceerd of geopend, krijgt de abonnee een melding op zijn telefoon. Op dat moment kun je live meekijken met de camera en besluiten om de alarmmelding door te zetten aan buren of alarmdiensten. Chantal Vergouw, directievoorzitter Interpolis, over ThuisWacht: “Wij willen dat onze klanten met een gerust hart van huis kunnen weggaan. Niet alleen nu de vakantieperiode voor de deur staat, maar altijd. Wij doen er daarom alles aan om onveilige situaties te voorkomen door onheil zo snel mogelijk te detecteren en te verhelpen.”

ThuisWacht is ontwikkeld door Interpolis en Toon. Door de slimme technologie van Toon, die eerder de 'meest gebruikte slimme thermostaat van Nederland' ontwikkelde, te combineren met de diensten en kennis van Interpolis, willen de gezamenlijke aanbieders Nederland slimmer, veiliger en comfortabeler laten wonen. Hans Valk, CEO van Quby, de ontwikkelaar van Toon: "Wij zijn continu bezig nieuwe slimme diensten voor in en rondom het huis te ontwikkelen. We zijn erg enthousiast over de introductie van ThuisWacht omdat we daarmee ons portfolio voor het eerst uitbreiden met diensten op het gebied van veilig wonen." 
Jan Schrijver; bron gegevens Interpolis en Quby
Geplaatst op 05-06-2018


Share on: