Roland de Groot wordt COO bij Crawford

Roland de Groot (52) wordt bij Crawford & Company Chief Operating Officer (COO). Hij begint in zijn nieuwe functie op 1 augustus aanstaande.

Roland de Groot startte in 1993 in de branche als expert bij EMN Expertise. Na zes jaar stapte hij over naar Interpolis, als teammanager van de expertisedienst Brand & Varia. Bij Interpolis vervulde hij a.i. ook de functie van manager Bureau Speciale Zaken. Binnen Achmea - dat label overstijgend ging werken - vervulde hij vervolgens managementfuncties voor Achmea Schadeservice en voor Achmea Claims Center. Daarna maakte hij onder meer kennis met de reconditioneringsbranche (senior manager strategie & ontwikkeling bij Dolmans Calamiteiten Diensten) en de autoschadeherstelbranche (directeur operations bij schadeherstelketen ABS). Vervolgens heeft hij verschillende jaren als interim manager gewerkt, met als laatste opdracht die van interim regiomanager voor Coöperatie DELA. 

Hij zal in zijn functie van COO managementtaken overnemen die vrijvallen door het vertrek bij Crawford van mr. Rianne Baumann. Baumann had ook marketing in haar portefeuille en boog zich als jurist zo nodig ook over complexe aansprakelijkheidsdossiers. Bovendien had zij voor de regio continentaal Europa een aanvoerende rol op het gebied van Cyber. Binnen Crawford wordt nog bezien hoe deze taken belegd zullen gaan worden.
Jan Schrijver; bron foto twitter https://twitter.com/RolandNdeGroot
Geplaatst op 14-06-2018


Share on: