Interlloyd Averij viert: 200 jaar Lloyd's agent

Donderdagmiddag en -avond vierde Interlloyd Averij met ongeveer 140 relaties op de ss Rotterdam dat het bedrijf op 1 juni 2018 sinds tweehonderd jaar Lloyd's agent is.

De festiviteiten vonden plaats op het uit 1959 daterende voormalige cruiseschip van de Holland-Amerika, dat tegenwoordig in Rotterdam-Katendrecht aan de kade ligt en daar dienst doet als luxe hotelschip. Diegenen die daar interesse in hadden konden, voorafgaand aan de cocktailreceptie, met een gids een rondleiding krijgen door het  stoomschip met oliegestookte stoomketels en stoomturbines.

David Lawrence, Head of Agency van Lloyd's Agency, reikte voor het behalen van de mijlpaal van 200 jaar Lloyd's agent aan het management van Interlloyd Averij, Huib Staal (rechts) en Bert van Riessen (links), een fraaie zilveren schaal uit.Let wel, Interloyd Averij is wereldwijd het eerste bedrijf ooit dat deze mijlpaal heeft behaald. Het was in 1818 John Hudig & Son welk bedrijf benoemd werd tot Lloyd's Agent. Dit is één van de rechtsvoorgangers van Interlloyd Averij. De oudste rechtsvoorganger van Interlloyd Averij heeft overigens wortels die nog verder teruggaan in de tijd; in 1736 werd A.C. Fraser & Co opgericht. 

De aanwezigen genoten van een smakelijk walking dinner afgewisseld met de klanken van een shanty koor. Bert van Riessen gaf bij de afsluiting van de avond aan dat met de medewerkers nog afzonderlijk bij het 200 jaar agentschap stilgestaan zal worden, maar wilde vooruitlopend hierop zijn dank aan hen uitspreken, waarna alle medewerkers op het podium uitgenodigd werden en door hem en Huib Staal in de bloemen werden gezet (foto geheel boven). 
Jan Schrijver
Geplaatst op 14-06-2018