Grote brand in autobedrijf in Rotterdam-Ommoord

Afgelopen zaterdag 16 juni heeft op zaterdagochtend na een explosie een zeer grote brand plaatsgevonden bij het autobedrijf Sjoko aan de Vlambloem in Rotterdam-Ommoord. Bij de brand zijn twee mensen gewond geraakt.

De brand werd gemeld iets voor 11.00 uur in de ochtend. Een brandweerman die dicht bij een explosie stond raakte gewond. De eigenaar van het bedrijf waarin de explosie plaatsvond en de brand ontstond raakte zwaar gewond.

Er ontstond boven de brand een enorme rookwolk, die tot op tientallen kilometers afstand te zien was. De brandweer adviseerde omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden wegens de rook. De brand trok ondankls de gezondheidsrisico's veel toeschouwers. Daardoor was de brandweer genoodzaakt het gebied rondom de brand af te zetten. 

Na ruim een uur werd gemeld dat de brand was overgeslagen naar een naastgelegen pand, een kantoorgebouw waarin meerdere bedrijven gevestigd zijn. In totaal zijn twaalf blusvoertuigen ingezet. Even voor zes uur 's avonds werd het sein brand meester gegeven, het nablussen heeft nog vele uren geduurd: tot 4.00 uur zondagochtend.

Behalve autobedrijf Sjoko zijn het naastgelegen autobedrijf Stout, alsook een naastgelegen transportbedrijf bij de brand nagenoeg verloren gegaan. 

De brandweer stelde een Q&A op voor de omwonenden met betrekking tot rook en roet.


 
Jan Schrijver; bron gegevens AD, RTVRijnmond, NOS, Brandweer, foto twitter van Moenir, wijkagent Oosterflank.
Geplaatst op 18-06-2018