George Oostrom breekt lans voor partnerschap

De Haringparty die Crawford & Company in juni traditioneel aanbiedt, kun je met recht één van de belangrijkste tevens gezelligste netwerkbijeenkomsten van het jaar noemen. Vanavond rond negen uur nog stonden er volop mensen uit de schadebranche met een glas in de hand te genieten van de langzaam in de Maas zakkende zon.

Op het  terras van de Koninklijke Roei- en Zeilvereniging De Maas hadden zij eerst kunnen genieten van haring met uien van de haringkar, met daarbij desgewenst een van de korenwijnen. Dames gingen rond met oesters en met bitterballen. En na al deze smakelijke snacks, werd een voortreffelijk bbq buffet geopend, waarbij surf & turf genoten kon worden. Dat alles vergezeld van de klanken van de inmiddels op de Haringparty bekende mobiele dj. 

Algemeen directeur van Crawford & Company George Oostrom heette de gasten in een bondige speech welkom, waarbij hij in het kort aangaf dat het goed gaat met het bedrijf. "
In de jaarlijkse Haringspeech vertel ik u altijd hoe het gaat met Crawford. Daarin kan ik dit jaar kort zijn: met Crawford gaat het goed. Tegelijkertijd zeg ik dat het morgen nóg beter moet dan vandaag, dat moet ons adagium zijn. Het morgen nóg beter willen doen dan vandaag vergt een constante focus op kwaliteit door opleiding, verjonging en dus ook opvolging en dat alles in een markt die feitelijk geen werkloosheid kent. Dat is een forse uitdaging die we vanzelfsprekend aangaan, vandaar ook dat ook wij zijn overgegaan tot het aanstellen van een inhouse recruiter, want kwaliteit is een constante waarde", aldus Oostrom. 

De markt spreekt al jaren van het geleidelijk aan optreden van vergrijzing. In dit licht gaf Oostrom aan verheugd te zijn met verschillende positieve ontwikkelingen. "Ik spreek met nadruk ook over verjonging, en hoewel de ouderen onder ons dat vaak met lede ogen tegemoet zien - hoe moet het verder- zet deze verjonging al enorm door, niet alleen binnen ons bedrijf, maar ook binnen het NIVRE en dat vind ik persoonlijk fantastisch om te zien.  Neem Young Nivre, onze voorzitter, Didi Redegeld, heeft met haar bestuur al zoveel verandering gebracht, dat ik daar enkel met bewondering naar kan kijken. Verder ben ik ook trots op onze eigen youngsters, verenigd in Young Crawford, die samen met andere jongeren regelmatig events organiseren over onderwerpen die belangrijk zijn."

Om in een markt te kunnen groeien, heb je nieuwe aanwas zowel van jong talent als van ervaren rotten nodig. Oostrom: "Wie de jeugd heeft, heeft niet alleen de toekomst, maar zeker ook het heden zou ik willen zeggen. Het is daarom aan ons, oudgedienden, om onze ervaring over te dragen aan de jeugd, om nieuwe collega’s te begeleiden en mee te nemen in een wereld waarin ambitie en verandering om een eerste plaats strijden. Dit alles in een markt waar prijsdruk voelbaar is en de concurrentie hevig, en er geen sprake is van overbezetting, terwijl dat feitelijk wel het geval zou moeten zijn om aan de soms zeer plotselinge vraag te kunnen voldoen, zoals bijvoorbeeld door Hurricane inzet elders, maar ook door lokaal noodweer en bijvoorbeeld de inzet voor de NAM. Als markt en als expertisebedrijf moeten we daar een antwoord op zien te vinden, samen met onze partners in de keten. Dat gebeurt weliswaar al, maar dat kan en moet nog heel veel beter. Ik wil dan ook nogmaals een lans breken voor partnerschap met een focus op de lange termijn, waarbij prijs zeker een rol speelt maar waarbij iets als kwaliteit in al haar aspecten wordt gezien als een constante."

"Onderwijl verandert er genoeg, nieuwe beroepen, zoals de privacycoach, de cyber incident manager en de privacy officer doen hun intrede, dat alles als gevolg van veranderende regelgeving zoals de GDPR, sanctielijsten en UBO verklaringen. We kunnen er veel van vinden en sterker nog; we vinden er veel van, maar verdwijnen doet het niet. Laten we daarom de veranderingen omarmen en laten we samen de weg voorwaarts blijven zoeken."

Oostrom memoreerde, voordat hij met alle aanwezigen proostte, ook het naderende afscheid van twee collega's, te weten Rianne Baumann en Vincent Talle, aan wie hij lof en dank deed toekomen. 

De Haringparty was onder een stevig wolkendek en bij een frisse temperatuur begonnen. In zijn speech uitte de gastheer de verwachting dat binnen een half uur de zon door het wolkendek zou breken. Een verwachting die tot groot genoegen van de 450 aanwezigen uitkwam.

 
Jan Schrijver
Geplaatst op 12-06-2018