Facilicom start Buitengewoon, bedrijf voor mensen met afstand tot arbeidsmarkt

Facilicom Group introduceert vandaag het nieuwe bedrijf Buitengewoon om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen om een waardevolle, betaalde baan te vinden. Facilicom wil hiermee een belangrijke en substantiële bijdrage leveren aan de maatschappij.

Met dit initiatief creëert het bedrijf ook de mogelijkheid om uit andere bronnen te putten om voldoende mensen te blijven vinden voor de verschillende divisies van Facilicom. Binnen deze divisies bestonden al soortgelijke sociale initiatieven, deze worden nu gebundeld in Buitengewoon. Begin dit jaar zijn de eerste pilots gestart in Utrecht bij bedrijven waar bedrijfsonderdeel Facilicom Solutions al actief was. Een van de bedrijven is a.s.r. 

Facilicom Group is het bedrijf achter Albron, Trigion, Gom, Incluzio en Facilicom Solutions. Samen zijn deze bedrijven goed voor ruim 32.000 banen. Een van de initiatiefnemers van Buitengewoon, Etienne Friederichs: “Als gezamenlijke divisies hebben we besloten een sociale onderneming te starten. Het resultaat is Buitengewoon. Of het nu om zorg, beveiliging, catering, schoonmaak, techniek of horeca gaat; wij accepteren niet langer dat mensen die heel graag aan de slag gaan, de aansluiting niet vinden. Wij bieden hen een baan en tegelijkertijd een route aan.” 
 
Met Buitengewoon worden mensen die een afstand tot een betaalde baan hebben op een buitengewone manier begeleid en gecoacht. Dit kunnen mensen zijn met een verblijfsvergunning, een taalachterstand of zonder startkwalificatie of opleiding maar bijvoorbeeld ook mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking. Door middel van intensieve, persoonlijke en vakinhoudelijke begeleiding wordt gezorgd dat zij een plek krijgen in de organisatie, in een baan die bij hen past, bijvoorbeeld binnen Gom (Schoonmaak), Albron (Catering en Horeca), Trigion (Beveiliging), Incluzio (Zorg en welzijn) of Facilicom Solutions (Facilitair management en techniek) maar zeker ook buiten Facilicom als een baan daar beter past. Dat gebeurt steeds vaker in samenwerking met opdrachtgevers; waarbij een percentage van de medewerkers binnen de opdracht vervuld wordt door mensen met een arbeidsbeperking. Buitengewoon en zijn medewerkers zijn nadrukkelijk betrokken bij de werving, training en de begeleiding van deze mensen. Zij vinden vervolgens een werkplek in loondienst binnen Buitengewoon, de divisies van Facilicom, zijn opdrachtgevers of daarbuiten.  
Jan Schrijver; bron gegevens en foto Facilicom Group
Geplaatst op 18-06-2018