De Goudse investeert in MKB via Rabo&Co

De Goudse Verzekeringen stelt als eerste professionele investeerder geld beschikbaar op Rabo&Co. Het gaat om een bedrag van € 20 miljoen, waarmee De Goudse Verzekeringen kan investeren in ondernemers die klant zijn van de Rabobank.

Foto: Geert Bouwmeester, bestuursvoorzitter van De Goudse Verzekeringen

Dat heeft de Rabobank vandaag aangekondigd. De bank lanceerde Rabo&Co in 2017 als het eerste hybride financieringsplatform voor ondernemers, waarbij vermogende particulieren samen met Rabobank het Nederlandse MKB kunnen financieren. Rabo&Co biedt ondernemers een bredere toegang tot financiering en investeerders een extra investeringsmogelijkheid. Rabobank introduceerde deze vorm van ‘peer-to-peer’ vorig jaar als een aanvulling op de traditionele financieringsvormen als regulier bankkrediet en lease. Vanaf heden kunnen ook professionele partijen investeren op Rabo&Co. 
  
Marcel Gerritsen, directeur Strategie en Innovatie Bedrijven bij de Rabobank: ‘De samenwerking met De Goudse Verzekeringen is de eerste stap in het verder uitbouwen van Rabo&Co. Het afgelopen jaar hebben we ervaring opgedaan met vermogende particuliere klanten van Rabobank op Rabo&Co. Op basis van deze input ontwikkelen we het platform nu verder door. Daarnaast weten we dat pensioenfondsen en verzekeraars naar mogelijkheden zoeken om te investeren in ondernemend Nederland. Zij zijn bereid hogere bedragen voor langere tijd te investeren. De samenwerking met De Goudse Verzekeringen als eerste professionele investeerder bevestigt dit.’ 
  
Geert Bouwmeester, bestuursvoorzitter van De Goudse Verzekeringen: ‘Wij zijn er trots op om als eerste zakelijke investeerder deel te nemen aan dit initiatief. Het is onze missie om ondernemers zorgelozer en succesvoller te laten ondernemen. Met onze deelname in Rabo&Co dragen we daar aan bij."
  
Over Rabo&Co 
Rabo&Co is een online platform waarop zakelijke leningen aangeboden worden. De co-financier krijgt via Rabo&Co nieuwe investeringsmogelijkheden en kan samen met de Rabobank een lening verstrekken aan een zakelijke klant van de Rabobank. De Rabobank participeert zelf altijd. De bank beheert en administreert de lening en is voor ondernemers het aanspreekpunt. 
  
Jan Schrijver; bron gegevens Rabobank en De Goudse
Geplaatst op 05-06-2018


Share on: