De AssurMada was dit weekend voor de 16e keer in Lowestoft

De AssurMada heeft voor de 21ste keer plaatsgevonden. Afgelopen donderdag zijn er zes schepen vanuit verschillende havens in Nederland vertrokken richting Engeland. Vrijdagochtend vroeg kwamen de eerste schepen binnen in de haven van Lowestoft en in de loop van de dag volgden de overige schepen.

Traditiegetrouw wordt de haringparty en korenwijn aangeboden door BosBoon Expertise, waarbij alle deelnemers van de AssurMada aanwezig zijn. Na het welkomstwoord door AssurMada-voorzitter Charles Vierling werd de eerste haring aangeboden aan schipper Herman C. Jorissen. De avond kon worden ingevuld naar eigen inzicht, sommigen gingen dineren, of naar een typische Engelse pub of trokken zich toch liever terug op hun boot om uit te rusten van de vermoeiende nacht en dag, die de oversteek met zich meebracht.

De zaterdagochtend was het tegen de verwachting in mooi weer en was er een gezamenlijk Engels ontbijt. Er stond een bezoek aan het pittoreske badplaatsje Southbold op het programma, met een prachtige wandeling langs het strand, de duinen, de haven en het dorpje en de middag werd afgesloten bij bierbrouwerij Adnams met een heerlijk Engelse ale (bier). In de avond was er een diner in de Yachtclub The Royal Norfolk & Suffolk waar iedereen volop de gelegenheid had om te netwerken en elkaar beter te leren kennen of gewoon om bij te praten. Na de gezellige avond ging iedereen bijtijds naar de boot want de volgende ochtend om 5 uur vertrokken de eerste schepen alweer voor de oversteek naar Nederland.
 
Dit weekend werd ook stilgestaan bij Johan van Schalkwijk die vorig jaar augustus onverwacht op veel te jonge leeftijd is overleden. Johan was een AssurMada-deelnemer van het eerste uur en het is een gemis voor zijn zeilgenoten dat zij het nu zonder hem moeten stellen.
 
De deelnemers spraken hun dank uit aan de organisatie, Charles Vierling en Cerilla de Heer, en aan de sponsors voor weer een mooie zeiltocht, waarvan ook de terugvaart voor  - met nog wel even zo'n drie zware uren in het laatste deel van de tocht - elk van de zes schepen behouden in zijn eigen haven terugbracht. 
 
Vorig jaar ging de AssurMada tijdens zijn jubileumeditie voor het eerst naar Londen, waar werd aangemeerd op loopafstand van het mondiale centrum van de verzekeringsindustrie Lloyd's, waaraan een bezoek werd gebracht. Die tocht naar Londen duurde langer dan de gebruikelijke AssurMada's waarin doorgaans de oversteek wordt gemaakt naar de vanuit veel plaatsen aan de Nederlandse kust goed bereikbare havens van Harwich of Lowestoft. Daarbij is laatstgenoemde haven het vaakst aangedaan: het was afgelopen weekend namelijk de 16e keer dat Lowestoft de AssurMada zag binnenkomen. Volgend jaar wordt de AssurMada -  dat is dan alweer de 22ste jaargang - opnieuw in juni georganiseerd. Geïnteresseerde branchegenoten kunnen kunnen zich inschrijven voor deelname aan deze zeezeiltocht voor mensen die werkzaam zijn in de verzekeringsbranche. 

Wil je een indruk van de volledige reis bekijk dan: https://we.tl/6mnUARg4gH

Margret Wallaard
Geplaatst op 12-06-2018


Share on: