9 adviseurs slaan handen ineen voor Slowcare Elzeneindhuis

Maar liefst negen financieel adviseurs uit de regio Oss hebben samen met de Coöperatie Nh1816 een bedrag van € 4.500,- gedoneerd aan de Stichting Slowcare Elzeneindhuis.

De adviseurs waren afgelopen vrijdag voor de donatie verenigd op het terrein van de Stichting en poseerden voor de hagelnieuwe rolstoelbus waaraan zij hebben bijgedragen. Met deze bus worden de bewoners en de mensen van de dagbesteding in het Elzeneindhuis vervoerd.
 
Elzeneindhuis
In een voormalige basisschool heeft oprichter Lucian van Heumen zijn Elzeneindhuis uitgebouwd tot een prachtige community. 24 mensen met een vaak meervoudige beperking hebben hier een veilig en warm thuis in ruime studio’s. Zij wonen midden in een woonwijk van Oss, waardoor de bewoners en hun naasten zich een onderdeel voelen van de samenleving.
 
Slow Care
Inmiddels is het Slow Food principe een bekend begrip, maar Slow Care heeft dezelfde strekking. De zorg die de medewerkers van het Elzeneindhuis verlenen, wordt gegeven met voldoende aandacht en tijd voor de bewoners. Geen haastwerk, maar zorg waarbij iedereen zich prettig voelt en die toevoegt aan de kwaliteit van leven van mensen met een beperking. Van Heumen vertelt met veel passie over zijn levenswerk. Zijn dochter Lieneke is een van de bewoners en aanwezig bij de presentatie die Lucian van Heumen heeft gegeven aan de aanwezige adviseurs.
 
Samen betrokken
De betrokken adviseurs zetten hun concurrentieposities even opzij om samen met de Coöperatie Nh1816 een donatie te doen en het verhaal van Lucian uit eerste hand te vernemen. Met name eensgezindheid in de keuze van het goede doel en de saamhorigheid tijdens de donatie, maakten het moment van de overhandiging gedenkwaardig.
 
De betrokken kantoren zijn: Van Zanten Assurantiën (Zeeland), Lamers & Van de Wijdeven (Hapert), Van der Aa Financieel Adviseurs (Oss), Van Peufflik Assurantiën (Oss), Van der Doelen Assurantiën (Geffen en Loosbroek), Senders Advies (Rosmalen), Gloudemans Adviesgroep (Rosmalen), Het Raadhuis Verzekeringen & Hypotheken (Liempde) en Van Hooft & Postema Assurantie (’s-Hertogenbosch en Maren-Kessel).
 
Jan Schrijver, bron gegevens en foto Nh1816
Geplaatst op 12-06-2018