300ste aansluiting SUREbusiness

Serviceprovider SUREbusiness heeft afgelopen vrijdag Raadschelders & zn als driehonderdste deelnemer mogen verwelkomen. SUREbusiness is een in 2016 gestarte serviceprovider, die zich uitsluitend op zakelijke schadeverzekeringen richt.

Op de foto links Levent Türkmen van SUREbusiness en rechts Remco Raadschelders van Raadschelders & zn


Raadschelders & zn, gevestigd in Kudelstaart, is een familiebedrijf. Het bedrijf is in 1948 opgericht en inmiddels is eigenaar Remco Raadschelders de derde generatie. Het bedrijf heeft acht werknemers in dienst waarvan twee zich bezighouden met de zakelijke verzekeringen. Remco Raadschelders en SUREbusiness kwamen met elkaar in contact tijdens een kennismakingssessie in Hoevelaken. 

“Het Nederlandse bedrijfsleven innoveert sterk”, aldus Levent Türkmen, directeur van SUREbusiness. “Het gevolg hiervan is dat ook risicoprofielen van bedrijven veranderen. De bouwkundige in 2018 brengt bijvoorbeeld andere (beroeps)risico’s met zich mee dan dezelfde bouwkundige in 2005 had. Dit stelt nieuwe eisen aan de risicobeoordeling bij verzekeringsmaatschappijen. Maar ook ondernemersdurf om nog onbekende risico’s in te schatten. Financieel adviseurs merken dagelijks dat voor zakelijke schadeverzekeringen het vinden van voldoende dekkingscapaciteit bij Nederlandse verzekeraars lastig is. Aanbieders bouwen hun portefeuille af of richten zich meer op de bekende standaardrisico’s. Bij veel aanbieders heeft er in de afgelopen jaren ook een forse uitstroom plaatsgevonden van acceptanten met langjarige werkervaring. Het gevolg is dat adviseurs veel tijd kwijt zijn met het vinden van dekking en het vervolgens vergelijken van de condities waartegen deze risico’s worden aangeboden." 

SUREbusiness vindt het belangrijk dat dit sneller gebeurt. "Er zit bij ons gemiddeld 2,2 werkdagen tussen de ontvangst van de aanvraag en de verzending van de polis. Afgerond naar boven, is bij ons derhalve de gemiddelde doorlooptijd voor nieuwe zakelijke schadeverzekeringen op dit moment drie werkdagen. Wij vinden het daarbij juist belangrijk dat adviseur en acceptant, waar nodig, wel contact met elkaar hebben. Het is immers juist de adviseur die de ondernemer en onderneming kent en kleur kan geven aan het risico dat aangeboden wordt.”

SUREbusiness heeft 18 volmachten (van Nederlandse en buitenlandse risicodragers). Bijvoorbeeld op het gebied van beroepsaansprakelijkheid kan op deze wijze voor meer dan 160 beroepen zelfstandig verzekeringsdekking worden geboden. Volledig eigenaar van SUREbusiness is Levent Türkmen. 
Jan Schrijver; bron gegevens en foto SUREbusiness
Geplaatst op 25-06-2018


Share on: