VNAB Visie event over cyberrisico's

Begin mei verschijnt de eerste VNAB Visie van dit jaar. Deze editie staat volledig in het teken van cyberrisico's. Als vervolg hierop wordt het VNAB Visie event gehouden op dinsdag 22 mei in het VNAB kennis- en ontmoetingscentrum. Tijdens deze middag delen vier sprekers hun ervaringen.

Dit event is bedoeld voor eenieder die werkzaam is bij een verzekeraarslid, makelaarslid of geassocieerd partner van de VNAB.  De sprekers zijn:

Johan de Wit werkt als Solution Manager Enterprise Security binnen Siemens Building Technologies. Vanuit deze functie volgt hij (internationale) trends en marktontwikkelingen, doet hij risico-inventarisaties en ondersteunt hij bij implementaties van (fysieke) securityoplossingen. Hij is tevens als deeltijd PhD-onderzoeker verbonden aan de TU Delft. Zijn onderzoek heeft betrekking op de effectiviteit van (fysieke) securitymaatregelen en security risicobeoordeling.

Derek Dijst werkt sinds 2016 bij De Nederlandsche Bank als expert toezichthouder binnen het expertisecentrum Operationele en IT-risico’s voor de divisie die zich richt op verzekeraars en pensioenfondsen. Hier voert hij onder meer onderzoeken uit op het gebied van datakwaliteit en (operationeel) risicomanagement. Momenteel is hij projectleider van de informatiebeveiligings- en cyberonderzoeken die in 2018 plaatsvinden bij verzekeraars en pensioenfondsen.

Abderrahman Kaouass is senior consultant bij COT (Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement) en gespecialiseerd in veiligheids- en crisismanagement in het algemeen en cybercrisismanagement in het bijzonder. Hij adviseert bedrijven en publieke organisaties bij de versterking en professionalisering van het crisisvermogen. Het COT heeft op basis van zijn decennialang opgebouwde ervaring en kennis een aantal diensten ontwikkeld voor de versterking van het cybercrisisvermogen van organisaties. Hij is tevens gastdocent Corporate Crisismanagement aan de Universiteit van Amsterdam.

Roel van Rijsewijk is zelfbenoemd 'Internet Hippie' en tevens director bij Deloitte Cyber Risk Advisory. Hij heeft meer dan twintig jaar ervaring in risicomanagement bij bedrijven die gedreven zijn door technologie. Hij is ook fellow bij Deloitte’s Centre for the Edge, het onderzoekscentrum dat Deloitte heeft opgezet om bestuurders inzicht te geven in de opkomende mogelijkheden op het snijvlak van business en technologie. Tevens is Roel auteur van het boek 'Cyberrisico als kans: strategisch cyberrisicomanagement in het informatietijdperk'. Bezoekers ontvangen kosteloos een exemplaar van dit boek.

Programma
13.30 – 14.00 uur Inloop
14.00 – 14.15 uur Opening door dagvoorzitter Tom van ’t Hek
14.15 – 14.45 uur Johan de Wit
14.45 – 15.15 uur Derek Dijst
15.15 – 15.45 uur Pauze
15.45 – 16.15 uur Abderrahman Kaouass
16.15 – 16.45 uur Roel van Rijsewijk
16.45 – 17.15 uur Afsluiting door dagvoorzitter Tom van ‘t Hek
17.15 – 18.30 uur Borrel
Jan Schrijver; bron gegevens VNAB; bron afbeelding: fragment cover boek Cyberrisico als kans, uitgeverij Boom
Geplaatst op 23-04-2018


Share on: