Reaal onthaalt co-assurantiemarkt op borrel en beleggingsadvies

Gisteren aan het eind van de middag heeft Reaal de maandelijkse beursborrel in het VNAB kennis- en ontmoetingscentrum aangeboden. Jan Willem Norbart, manager van de co-assurantie unit van Reaal, heette de aanwezigen op de beursborrel van harte welkom.

Norbart haalde onder meer aan dat de verzekeraar vorig jaar founding partner is geworden van het VNAB kennis- en ontmoetingscentrum. Reaal wil een grotere rol van betekenis gaan spelen op de markt van zakelijke schadeverzekeringen, zowel voor het mkb (de afgelopen maanden is de pakketoplossing hiervoor aanzienlijk verbeterd en uitgebreid) als voor de groot zakelijke markt via co-assurantie. Voordat de aanwezigen in Rotterdam borrelend aan het netwerken gingen, had Reaal een inhoudelijk onderdeel op het programma staan waarvoor Jan Willem Norbart (links op de foto) het woord overgaf aan een gastspreker, de bekende beursanalist Corné van Zeijl (rechts op de foto). 

Corné van Zeijl is als analist werkzaam bij institutioneel belegger ACTIAM N.V., dat net als Reaal onderdeel is van VIVAT. De economische vooruitzichten zijn goed, al is er sprake van een terugval in de vooruitzichten. De waardering voor aandelen is momenteel aan de hoge kant, maar door de lage rente kun je sommige aandelen nog als een redelijk alternatief zien. Obligaties leveren (te) weinig op.

Het kan dan momenteel crescendo gaan op de beurs, maar laat je als belegger nooit overheersen door emoties, is het devies van Van Zeijl. Als je vanaf punten in het verleden op analytische wijze de lijnen doortrekt, dan kun je beter beoordelen waar we op dit moment staan, dan temper je de euforie. En dat is dus van belang om 'weg te blijven bij de emoties'. Het klinkt mogelijk als open deur, maar helaas, mensen blijven zich als de spreekwoordelijke ezel stoten aan deze steen. "Emoties kunnen een dramatisch effect op uw rendement hebben, probeer ze te vermijden", was het expliciete advies van Van Zeijl, met in de kantlijn ook nog de opmerking niet te veel af te gaan op de adviezen die gegeven worden in televisieprogramma's als Business Class. Neem niet zomaar voor waar aan wat er op televisie over beleggen verkondigd wordt, blijf als mens kritisch nadenken. 

Negatief wereldnieuws? Beleggen! Als je omgeving reageert met “Lees jij geen kranten?” wanneer je aandelen wilt kopen van een bedrijf dat net met een negatief verhaal in de publiciteit is, zijn dat de mooiste momenten. Dan maak je rendement.  “Volg je de massa, dan zal je rendement altijd marginaal zijn”, aldus Corné van Zeijl. Zo nam hij gisteren de meer dan 100 branchegenoten uit de co-assurantiemarkt in vogelvlucht mee in de wereld van beleggen tijdens de Reaal Beursborrel. De ontwikkelingen, trends, problemen en risico’s in de economieën van de Verenigde Staten (onder Trump), China, Japan en Nederland werden in beeld gebracht en geanalyseerd. 

Op de vraag uit de zaal wat hij van crypto-currency vindt, reageerde Van Zeijl met: “Wat de gek ervoor geeft, maar koop vooral bitcoins en betaal leergeld”. 


 
Margret Wallaard; Marianne van der Voort
Geplaatst op 10-04-2018


Share on: