Primeur voor ASN Autoschade Boschman Wijchen

ASN Autoschade Boschman Wijchen is als eerste schadehersteller MVO-gecertificeerd door de stichting Duurzaam Repareren. Eigenaar Rien Boschman mocht onlangs het allereerste certificaat van de stichting Duurzaam Repareren in ontvangst nemen.


Maatschappelijk verantwoord ondernemen is vandaag de dag een essentie. Om dit niet een modehype te laten zijn, heeft de stichting dit begrip vertaald naar een praktische invulling door middel van ‘De MVO-Module’. Bedrijven die maatschappelijk ondernemen belangrijk vinden kunnen deze module aan het standaard duurzaamheid-certificaat toevoegen. 

Boschman beschouwt deze stap "als vanzelfsprekend, omdat men zeer betrokken is met de leefomgeving". Het bedrijf werd in 1921 opgericht door opa Rien Boschman. In 1990 werd het verkocht aan Care. Rien Boschman begon in 1995 opnieuw voor zichzelf in Oss, waarmee Boschman Autoschade weer op de kaart stond. Vanaf januari 2015 werden de activiteiten uitgevoerd vanuit Boven Leeuwen en in 2017 werd daaraan een vestiging in Wijchen toegevoegd. 

Boschman: “Wij voelen ons hier thuis en dat betekent ook dat wij betrokken zijn bij de regio en hieraan willen bijdragen. Sociale aspecten als: niet discrimineren, een goede klachtenregeling, eerlijk zakendoen, eerlijke marketing, goed medewerkersbeleid, het milieu en ontwikkeling van de regio, zijn voor ons zeer belangrijk. Met het certificaat wordt bevestigd dat we dit niet alleen beloven, maar ook waarmaken. We worden hierop immers jaarlijks geauditeerd”. 

Peter Hubregtse, directeur ASN International: ”Boschman is een toonaangevend bedrijf op gebied van kwaliteit, duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid. Maar, dat zijn eigenlijk alle ondernemers binnen de ASN Groep. Binnen enkele weken zullen alle zesenzestig (66) ASN-ondernemers het MVO-certificaat binnen hebben”.  

Foto v.l.n.r.: Peter Hubregtse, directeur ASN International, Harry Filon, directeur stichting Duurzaam Repareren, Rien Boschman, directeur ASN Autoschade Boschman Wijchen, Sophie Boschman, management assistente ASN Autoschade Boschman Wijchen
Jan Schrijver; bron gegevens stichting Duurzaam Repareren
Geplaatst op 10-04-2018


Share on: