NIVRE-voorzitter wil betere samenwerking met derden

"In de toekomst zou ik een nog optimalere samenwerking met derden willen nastreven, waarbij ik de nadruk leg op samen." Dat was een van de statements die NIVRE-voorzitter George Oostrom zojuist maakte tijdens zijn toespraak op het Rendez-Vous d'Expertise 2018 dat momenteel in Vianen wordt gehouden. Zes verschillende secties, die kleurrijk zijn te herkennen, bieden elk een interessant programma.

Op dit moment houdt het NIVRE het jaarlijkse Rendez-Vous d'Expertise. Voor het tweede achtereenvolgende jaar is het Hotel van der Valk in Vianen de plaats van samenkomst. Zes secties bieden ieder een interessant programma. Nieuw is dat elke sectie een eigen kleur heeft, hetgeen onder meer terug te vinden is in de bewegwijzering van de zalen en de badges van de meer dan duizend deelnemers. Nieuw is ook dat de toespraak van voorzitter George Oostrom niet live werd gehouden, zoals vorig jaar, maar op aantrekkelijke multimediale manier aan de bezoekers werd gepresenteerd, zodat iedereen in de zaal van zijn sectie de woorden van de voorzitter prima kon volgen. George Oostrom begon met een kwinkslag. Daarna keek hij zowel terug- als vooruit. U leest hieronder integraal de door hem uitgesproken tekst:

"Goedemiddag

Hallo allemaal, wat fijn dat jullie er zijn.

Ik heb al een deel van het  programma achter de rug, ik heb samen met Didi, onze Young Nivre voorzitter, 17 adspirant Nivre-leden mogen toespreken en 20 zilveren jubilarissen, register experts van het eerste uur. Dit is mijn tweede jaar als voorzitter en daarmee dan ook mijn laatste jaar. En hoewel ik niet per se van het terugkijken ben, ontkom ik daar niet helemaal aan, dus wat hebben we in de afgelopen periode zoal bereikt?

• ons tuchtrecht is aangepast naar deze tijd en onder andere uitgebreid met de voorzittersbeslissing.

• de zij-instroom is vereenvoudigd door het terugbrengen van de ervaringstermijn naar drie jaar.

• we rollen e-learning meer en meer uit.

• het register van schade herstelcoaches is een feit.

• het aspirant lidmaatschap voor jonge experts die nog niet in het register staan ingeschreven is een feit.

Kortom: het Nivre staat er goed voor, we groeien maar de uitdaging blijft en daar wil ik het met u vooral over hebben. 

In de toekomst zou ik een nog optimalere samenwerking met derden willen nastreven, waarbij ik de nadruk leg op samen. Samen met de markten waarin wij actief zijn maar ook met de overheid, zoals bijvoorbeeld in het NAM-dossier. Verbinden en samen, samen ook met u, het is wat mij betreft gebaseerd op wederkerigheid, dus vraag u niet alleen af: ‘wat doet het Nivre voor mij?’ maar ook: ’wat doe ik voor het Nivre?. Op die manier kunnen we verbinden om zo tot een nog professionelere beroepsgroep te komen. Onze markten vereisen aansluiting bij het Nivre, nu maar nog nadrukkelijker in de toekomst.

Vandaag hebben alle secties zich enorm ingezet om u weer een mooi programma te presenteren. Graag bedank ik alle besturen en hun voorzitters voor hun inzet in het afgelopen jaar, niet in de laatste plaats de dames en Henk die zich enorm hebben ingezet om ons jaarlijks Rendez Vous wederom tot een succes te maken. Ik ben daar bijzonder trots op. Ik gebruik dat woord vaak en ook nu: ik ben trots op het Nivre en al haar leden en u mag dat ook zijn.

Ik wens u een fijne middag toe."
Jan Schrijver
Geplaatst op 05-04-2018


Share on: