Nieuw vergelijkingsprogramma particuliere schadeverzekeringen

Binnenkort komt er een nieuw vergelijkingsprogramma op de markt voor particuliere schadeverzekeringen. Op 1 mei aanstaande start de testfase van dit pakket MyTP; De Pakketvergelijker.

Eerder deze maand heeft Adfiz voor het derde achtereenvolgende jaar haar Particulier Platform gehouden, een kennisbijeenkomst met als thema de particuliere klant. Nieuw was dat een aantal leveranciers zich kon presenteren in de centrale ruimte. Daaronder ook leveranciers uit eigen gelederen, zoals Rick Mulderij met een nieuw vergelijkingsprogramma voor particuliere schadeverzekeringen.

Rick Mulderij (29) is een van de zonen van Henk Mulderij, van Henk Mulderij Financieel Advieskantoor in Hoogeveen. Broer Henk Mulderij jr. is inmiddels in het bedrijf werkzaam als adviseur hypotheken en particuliere verzekeringen. Rick kreeg het assurantievak ook met de paplepel ingegoten en werkte tijdens zijn studie vele uren in het bedrijf, waarbij hij zich met name ontfermde over het maken van offertes voor particuliere schadeverzekeringen. Wat hij in de branche miste, zegt hij, was een programma dat zowel de premies als de voorwaarden op een afdoende en volledige manier vergelijkt, zodanig dat het niet blijft bij een vergelijking van een individueel product, maar waarbij het ook mogelijk is de verschillende soorten particuliere schadeverzekeringen in hun onderlinge samenhang voor de klant adequaat te vergelijken. Dat zette hem zo'n twee jaar geleden ertoe aan om zelf een programma te gaan ontwikkelen. In het programma dat Rick gaat lanceren is, zegt hij, een volledige vergelijking van het pakket aan particuliere schadeproducten van een klant mogelijk, inclusief de provisiekorting, pakketkorting en commerciële korting. Alle verzekeringsgegevens hoeven maar één keer te worden ingevoerd. Het advies aan de klant wordt visueel ondersteund. Ook is er aandacht in het advies voor preventiemaatregelen. 

Op 1 mei a.s. start de testfase van het programma My TP; De Pakketvergelijker. Vooruitlopend hierop kon op 12 april jl. tijdens het Particulier Platform tijdens demonstraties door de bezoekers al kennis worden gemaakt met het programma. De aanloop bij de stand van Rick Mulderij was groot. De bezoekers konden zien dat het vergelijken van voorwaarden en premies al mogelijk is voor Unigarant, Reaal, Nationale-Nederlanden, Klaverblad en Ansvar Idéa. Van a.s.r. zijn de voorwaarden te vergelijken en is men in vergevorderd stadium om ook de premieberekening mogelijk te maken. Met Aegon, Allianz en Turien & Co zijn gesprekken gaande. Het is de bedoeling dat gaandeweg dit jaar de particuliere schadeproducten van meer (via het intermediair werkende) maatschappijen worden ingevoerd. Op 1 juni 2018 is de definitieve start van My TP; De pakketvergelijker gepland. Rick Mulderij licht toe: "Vanaf 1 juni kunnen tussenpersonen het programma al gebruiken, maar in mijn ogen is het programma pas helemaal klaar als alle intermediaire maatschappijen erin staan. Dit hoop ik in 2018 te realiseren, zodat het programma per 1 januari 2019 definitief af is, inclusief de premieberekeningen van alle intermediaire maatschappijen."
 
Jan Schrijver
Geplaatst op 24-04-2018