AssurMada 2018 gaat naar Lowestoft

De dit jaar te varen 21ste AssurMada gaat naar Lowestoft, aan de oostkust van Engeland, ongeveer op de hoogte van Amsterdam. De AssurMada 2018 zal starten met een borrel in het sfeervolle clubhuis van de Royal Norfolk & Suffolk Yachtclub op vrijdag 8 juni 17:00 BST (Britse zomertijd).

Zaterdag 9 juni zal de AssurMada afsluiten met een gezamenlijk diner, wederom op de bovengenoemde club.

"Lowestoft is vanuit alle havenplaatsen aan de Nederlandse kust goed bereikbaar. Een redelijk eenvoudige overtocht van circa 100 zeemijl, voor een gemiddeld schip ongeveer 20 uur varen, eenvoudige aanloop. Een uitstekende oversteek voor mensen die ruime grootwater en kustzeilervaring hebben en die eens een oversteek willen maken. Een mooie tocht om collega’s uit de verzekeringsbranche kennis te laten maken met het zeezeilen, om elkaar eens onder andere omstandigheden te leren kennen. Wij kunnen schepen, schippers en bemanningen bij elkaar brengen. Als je bijvoorbeeld van plan bent eens over te steken en het ontbreekt aan een ervaren co-schipper, dan kunnen wij kijken of we iemand kunnen vinden om mee te varen", aldus de organisatie van de AssurMada

De AssurMada organiseert een unieke ontmoetingsgelegenheid in een haven aan de Noordzee tussen mensen werkzaam in de assurantiebranche, die na een sportieve oversteek van de Noordzee op eigen kiel en onder eigen verantwoordelijkheid elkaar op een sociale wijze beter kunnen leren kennen.

Vorig jaar werd tijdens de jubileumeditie van de AssurMada niet alleen de oversteek gemaakt, maar werd de Theems opgevaren (foto) en werd aangemeerd in Saint Katharine Docks, vlakbij de City en Lloyd's. 

 
Jan Schrijver; foto Margret Wallaard
Geplaatst op 13-04-2018