Koers(en) voor het Goede Doel

Parijs-Nice, Milaan-San Remo, Gent-Wevelgem, Ronde van Vlaanderen. We zitten nog midden in de voorjaarsklassiekers, maar denken nu al vooruit aan 1 juni aanstaande. Dan vindt namelijk een geheel andere wielerklassieker plaats: de Insurance Cycle Tour. Hoofdsponsor dit jaar is Koers Groep, die als maatschappelijk betrokken onderneming op deze manier graag een steentje bijdraagt aan het goede doel.


Harold Koers: “Bij een specialist als Koers Groep op het gebied van vastgoedonderhoud en schadeherstel staan onderwerpen als verbetering van milieuprestaties, verantwoordelijkheid ten opzichte van de natuur, energie-efficiency, hergebruik van grondstoffen en scheiden van afvalstoffen hoog op onze agenda. Maar ook minder wereldomspannende zaken zijn voor ons belangrijk. Vandaar dat we er trots op zijn hoofdsponsor te mogen zijn van de Insurance Cycle Tour. We nodigen graag iedereen uit om samen met ons deel te nemen aan deze wielertocht die dit jaar wordt georganiseerd in de bollenstreek rond Lisse, waar het startschot wordt gegeven.”


Een klassieker

De Insurance Cycle Tour mag inmiddels een klassieker heten, want het is inmiddels voor de vijfde keer dat deze wielertoertocht wordt gehouden, waarmee medewerkers in de verzekerings- en personenschadebranche zich van hun sociaal maatschappelijke kant laten zien. Want in tegenstelling tot die andere klassiekers, staat bij deze tocht het goede doel voorop. En draait het om de integratie tussen mensen zonder en mensen mét een beperking. Dit maal gaat het om de gezinsleden (ouders, broers, zusters) van kinderen met een ernstig meervoudige beperking die als blijk van waardering verrast gaan worden met De Verwenbox. De bijdragen van de deelnemers komen voor 100% ten goede aan dit goede doel. Omdat de dag geheel wordt verzorgd, dus inclusief drankjes voor onderweg, lunchpakket en een warm/koud buffet na afloop zijn er sponsors nodig.


Het goede doel

Er zijn in Nederland circa 6500 kinderen met een ernstig meervoudige beperking. Zij hebben hun hele leven lang intensieve zorg nodig. Meestal zijn het de ouders die deze zorg thuis doen. Ze zijn dag en nacht bezig met de zorg voor hun gehandicapte kind. Vaak onzichtbaar voor buitenstaanders. Dat doen ze met liefde, maar het wordt ze soms teveel. Tekorten in de gezondheidszorg en een kleiner persoonsgebonden budget maken het nog lastiger. Vandaar De Verwenbox. Daarnaast kijkt de organisatie van de Insurance Cycle Tour, in overleg met het Revalidatiefonds, naar de mogelijkheden voor het steunen van het project Meerkosten voor vakanties voor mensen met een zware beperking waarvoor 1 op 1 begeleiding nodig is.


Doe mee!

Iedereen kan meedoen aan de Insurance Cycle Tour. Van geoefende tourrijders tot fietsrecreanten en handbikers! Deelnemers krijgen als dank sowieso een eigen wielershirt. Wie meer wil weten over deelname aan de Insurance Cycle Tour of over de mogelijkheden tot sponsoring, vindt op www.insurancecycletour.nl meer informatie.

 

           

Margret Wallaard - Koers Groep
Geplaatst op 23-03-2018


Share on: