Dubbeldam neemt Avres poedercoat-afdeling over

Op 6 maart 2018 ondertekenden Dianne Netten, commercieel directeur van de Dubbeldam Groep, en Elisabeth van Leeuwen, plaatsvervangend voorzitter Algemeen Bestuur Avres, een samenwerkingsovereenkomst met betrekking tot de overname van de poedercoat-afdeling van Avres door de Dubbeldam Groep.

Een samenwerking tussen Dubbeldam en Avres was al langer van kracht maar wordt met de overname nog verder uitgebreid. De Dubbeldam Groep, bestaat uit bedrijven die actief zijn in de schadeherstelbranche en in de maakindustrie. Avres, is de voormalige Regionale Sociale Dienst, deze helpt mensen met een beperking tot de arbeidsmarkt aan werk.
 
Dubbeldam Schade Schelluinen, een van de truck, bus en zwaarmaterieelschadevestigingen binnen de groep, heeft al jaren een goede samenwerking met Avres en heeft meerdere medewerkers met een beperking tot de arbeidsmarkt in dienst die gedetacheerd zijn door Avres. De positieve ervaringen met deze collega’s hebben er mede toe geleid dat Dubbeldam en Avres samen een volgende stap wilden zetten, namelijk de overname van de Avres poedercoat-afdeling, die vanaf heden verdergaat onder de naam Dubbeldam Special Coatings.
 
Dianne Netten: “Met de overname breidt de Dubbeldam Groep zich verder uit en biedt de constructie met Avres voor ons de kans om de reeds bestaande poedercoat-activiteit van Dubbeldam verder uit te bouwen. Een businesscase waarbij in de toekomst nog meer ruimte is voor werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt binnen ons bedrijf.”
 
Elisabeth van Leeuwen vult aan dat Avres blij is met de vergaande samenwerking en hiermee wederom een mooie stap zet in de ontwikkeling naar andere samenwerkingsverbanden met ondernemers. “Dat past uitstekend in de visie van Avres, waarin de organisatie in toenemende mate afstand doet van productiedoelstellingen en zich focust op het ontwikkelen en begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De ondernemer onderneemt. Avres begeleidt.”

"Met de overname zal Dubbeldam Special Coatings dezelfde werkwijze gaan hanteren en op milieubewuste wijze de poedercoat-activiteiten een mooi vervolg geven", aldus het persbericht.
 
Margret Wallaard - Dubbeldam Groep
Geplaatst op 08-03-2018


Share on: