Benoemingen in top van Allianz

Bij Allianz SE is Iván de la Sota (53) per 1 april aanstaande benoemd tot lid van de raad van bestuur (board of management) in de rol van Chief Business Transformation Officer.

Deze nieuwe rol in de raad van bestuur heeft als doel de verschillende onderdelen van Alianz te ondersteunen om nieuwe activiteiten te ontwikkelen die samenhangen met de groeiende vraag naar online te sluiten en digitaal beheerde verzekeringen. Deze nieuwe board of management afdeling zal bovendien verantwoordelijk zijn voor de 'direct writers' van Allianz in Europa, voor het wereldwijd werkende Allianz Partners en voor de regio Spanje, Portugal en Latijns Amerika. De la Sota (foto) was gedurende vier jaar CEO van Allianz in Spanje. 

Behalve deze benoeming, heeft de raad van commissarissen tevens besloten de contracten van Sergio Balbinot en Axel Theis, beiden lid van de board of Management van Allianz SE, te verlengen tot ultimo 2020. Board-lid Helga Jung zal vanaf 1 april in aanvulling op haar huidige portefeuille de wereldwijde verantwoordelijkheid krijgen voor HRM. 
Jan Schrijver; bron gegevens en foto Allianz SE
Geplaatst op 09-03-2018


Share on: