Barendregt en Hottenhuis in RvC van ASR

Sonja Barendregt en Stephanie Hottenhuis worden tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders (AVA) op 31 mei 2018 voordragen als leden van de Raad van Commissarissen van ASR Nederland N.V. Sonja heeft gewerkt bij PwC en Stephanie bij Arcadis.

Sonja Barendregt (1957) begon haar loopbaan in 1975 bij een van de rechtsvoorgangers van accountants- en belastingadviesbureau PwC en was daar tussen 1998 en 2017 partner, gespecialiseerd in de financiële sector. Sonja was onder meer voorzitter van PwC’s internationale pensioengroep en verantwoordelijk voor het thema diversiteit. Sinds 2017 is zij lid van de Raad van Commissarissen van de Volksbank.
 
Stephanie Hottenhuis (1965) (foto) was van 2012 tot begin maart 2018 lid van de Raad van Bestuur van advies- en ingenieursbureau Arcadis. Sinds 1996 is zij daar werkzaam geweest in diverse managementposities in Europa en Azië. Voor haar benoeming in de Raad van Bestuur was zij verantwoordelijk voor de Europese activiteiten van Arcadis buiten Nederland. Sinds 2013 is Stephanie lid van de Raad van Commissarissen van TenneT.
 
Na de benoeming van beide kandidates bestaat de RvC uit zes leden:
·          Kick van der Pol (voorzitter)
·          Cor van den Bos 
·          Annet Aris
·          Herman Hintzen
·          Sonja Barendregt
·          Stephanie Hottenhuis
 
De Nederlandsche Bank heeft goedkeuring verleend voor beide benoemingen. Na benoeming door de AVA zullen beide kandidates per 31 mei 2018 toetreden tot de Raad van Commissarissen. 
Jan Schrijver; bron gegevens en foto ASR Nederland N.V.
Geplaatst op 20-03-2018


Share on: