Avéro Achmea zet in op co-assurantie

Maandag aan het eind van de middag heeft Avéro Achmea de maandelijkse beursborrel aangeboden. Achmea-directeur Jack Hommel maakte bekend dat de verzekeraar founding partner is geworden van het VNAB kennis- en ontmoetingscentrum.

Tijdens zijn welkomstwoord in het VNAB kennis- en ontmoetingscentrum aan de Boompjes in Rotterdam gaf Jack Hommel aan dat maandagmiddag daartoe de overeenkomst tussen de verzekeraar en de VNAB was ondertekend. Hommel liet de aanwezigen weten, dat de afgelopen tijd bij Achmea de vraag speelde of door deze maatschappij de tekening in de coassurantiemarkt al dan niet voortgezet zou worden, aangezien de tekening structureel verliesgevend was, zoals overigens de gehele zakelijke markt moeite heeft tot rendement te komen. Hommel zei er verheugd over te zijn, dat ervoor gekozen is door te gaan op de coassurantiemarkt. "Ik hoor ook dat er in de markt gezegd wordt dat het goed is dat er Nederlandse verzekeraars aanwezig blijven in de coassurantiemarkt", aldus Hommel. De verzekeraar had overigens nog een beursportefeuille, maar deed dit de laatste jaren low profile. Nu gaat er weer flink ingezet worden op de coassurantiemarkt. "Het is van belang om als marktpartijen gezamenlijk de coassurantiemarkt naar een hoger niveau te gaan tillen", aldus Hommel. 

"Gelukkig dus dat we niet gestopt zijn met coassurantie, al moet gezegd worden dat we eerst de portefeuille gesaneerd hebben en nu weer willen gaan groeien in dit segment, waarbij we zorgvuldig hebben gekeken in welke segmenten we willen gaan groeien." Enkele voorbeelden van segmenten die bijvoorbeeld niet getekend zullen gaan worden zijn de palletbedrijven en de afvalverwerkingsbedrijven.

Hommel gaf aan dat het niet zo is dat de verzekeraar in de coassurantiemarkt met iedereen zaken willen gaan doen. De verzekeraar zet graag in op samenwerking met die makelaars waarvan enig volume verwacht kan worden. Overwogen wordt een ruimte te gaan betrekken in het VNAB kennis- en ontmoetingscentrum. "Dan kunnen we vaker aanwezig zijn hier in Rotterdam en laten we wel zijn, het is in ons land de prominente stad voor wat betreft de verzekeringswereld. Toegegeven, voetballend gaat het dit jaar minder met deze stad, maar als Ajax-fan kan ik u zeggen dat ook Amsterdam op voetbalgebied pijn lijdt", zo sloot de Achmea-directeur met een sportieve kwinkslag zijn welkomstwoord af op deze drukbezochte bijeenkomst.

De goede opkomst was mede te danken aan de voorafgaand aan de beursborrel in het VNAB kennis- en ontmoetingscentrum plaatsvindende vergadering over het opstellen van een model samenwerkingsovereenkomst die te gebruiken is tussen beursverzekeraars en -makelaars. Op het verzoek van verschillende makelaars kunnen zij in de komende weken het nu voorliggende concept nader bestuderen. 

De volgende beursborrel vindt plaats op maandag 9 april en wordt aangeboden door Reaal. Tijdens deze beursborrel zal er een inleiding worden gehouden door de (beleggings)beurscommentator Corné van Zeijl. Hij is analist en strateeg bij ACTIAM, welke belegger net als Reaal onderdeel is van VIVAT. 
 
Jan Schrijver
Geplaatst op 05-03-2018