a.s.r. in AEX index

Met ingang van 19 maart 2018 zal ASR Nederland N.V. (a.s.r.) worden opgenomen in de AEX index. Aandelenbeurs Euronext heeft dat bekendgemaakt naar aanleiding van de jaarlijkse herweging.

De AEX is een index van de grootste 25 beursgenoteerde ondernemingen op de Euronext Amsterdam (op basis van de free-float gecorrigeerde marktkapitalisatie). Het is de meest gebruikte index van de Nederlandse markt. De afkorting AEX staat voor Amsterdam Exchange Index.

ASR Nederland N.V. is beursgenoteerd op de Euronext Amsterdam sinds 10 juni 2016. Op 14 september 2017 heeft NLFI, in opdracht van de Nederlandse Staat, de privatisering afgerond waarmee alle aandelen van ASR Nederland N.V. op de effectenmarkt verhandelbaar zijn. Jos Baeten, CEO van ASR Nederland N.V.: “Wij zijn blij dat a.s.r. wordt opgenomen in de AEX index, de voornaamste index van de Nederlandse markt. Na de geslaagde beursgang in 2016 en de afronding van de privatisering in september 2017, verhoogt de opname in de AEX index ons profiel onder internationale beleggers en is dit een nieuwe mijlpaal voor a.s.r. als beursgenoteerde organisatie.”

ASR Nederland N.V. is ook opgenomen in de STOXX Europe 600 index.


 
Jan Schrijver; bron gegevens a.s.r.
Geplaatst op 08-03-2018


Share on: