A+ van Fitch voor Achmea

Kredietbeoordelaar Fitch heeft de verzekeringsbedrijven van Achmea een ‘A+ rating met stabiele toekomstverwachting’ toegekend. Dat laat Achmea vandaag in een persbericht weten.

"Fitch Ratings heeft de verzekeringsbedrijven van Achmea een A+ kredietoordeel (IFS*) toegekend met een stabiele toekomstverwachting. De kredietbeoordelaar baseert zijn oordeel onder meer op de leidende positie van Achmea in de Nederlandse markt voor schade- en zorgverzekeringen. Fitch beschouwt de kapitaalspositie van Achmea als ‘zeer sterk’. Het verwacht dat Achmea op termijn een structureel hoger resultaat zal behalen vanwege doorgevoerde kostenverlagingen en rendementsmaatregelen", aldus Achmea in het persbericht. "In lijn met de A+ IFS-beoordeling, is op de ‘senior obligaties’ van Achmea een ‘A-’ oordeel door Fitch vastgesteld en op de achtergestelde obligaties van Achmea een ‘BBB’ rating, waarbij de toekomstverwachting bij beide stabiel is."
 
Willem van Duin (foto), voorzitter van de raad van bestuur van Achmea: “Het A+ kredietoordeel van Fitch voor onze verzekeringsbedrijven en de stabiele toekomstverwachting geven aan dat wij worden gezien als een solide verzekeraar met een robuuste solvabiliteit. Een gezonde financiële positie is zeker ook in het belang van onze klanten, die te allen tijde op ons moeten kunnen rekenen. Het kredietoordeel van Fitch helpt ons een bredere doelgroep van beleggers voor onze obligaties te interesseren.” 

*) IFS staat als afkorting voor Insurer Financial Strength 
 
 
Jan Schrijver; bron gegevens en foto Achmea
Geplaatst op 07-03-2018


Share on: