Onbekendheid met monteren sneeuwkettingen

Ruim de helft van de Nederlanders (56%) heeft geen idee hoe, als het een keer nodig is bij de reis naar dan wel tijdens het verblijf in de wintersportlocatie, de sneeuwkettingen onder de autobanden gemonteerd moeten worden. Dat blijkt uit onderzoek door AutoScout24 in samenwerking met Multiscope onder 1.024 respondenten.

81% van degenen die met de eigen auto naar de wintersport gaan, laat voor vertrek een wintercheck doen bij een garagebedrijf. 20% leent of huurt een andere auto om mee op wintersport te gaan, bijvoorbeeld een grotere auto of een met vierwielaandrijving. Jurgen Vugts, managing director van AutoScout24.nl licht toe: “Het is heel begrijpelijk dat je een andere auto huurt of leent van vrienden of familie. Niet iedere auto is namelijk geschikt voor de bergen, zeker niet met sneeuw of andere slechte weersomstandigheden. Daarom is een auto met winterbanden – die verplicht zijn in bijvoorbeeld Oostenrijk en Duitsland – of met vierwielaandrijving absoluut aan te raden. Daarbij komt dat je voor een wintersportvakantie veel grote spullen nodig hebt zoals skilatten, -schoenen en -helmen. Dit past misschien niet in je eigen auto en daarom is het ook slim om een grotere auto te gebruiken.”
 
Vrouw verzorgt versnaperingen voor onderweg, man autotoebehoren
Wie treft welke voorbereidingen? Het blijkt dat Nederlanders een vrij traditionele rolverdeling hanteren. Zo ontfermt twee derde (66%) van de vrouwen zich over het verzorgen van de koffie en broodjes voor onderweg, terwijl het merendeel van de mannen (70%) de winterbanden, ruitenvloeistof, skibox en sneeuwkettingen regelt.
 
Mannentaken: auto inpakken en rijden naar bestemming
Ook zegt 54 procent van de mannen te rijden naar de sneeuwbestemming, tegenover 16 procent van de vrouwen – het overige deel geeft aan dit samen af te wisselen. Het kiezen van de accommodatie en het skigebied gebeurt over het algemeen wel in overleg (56%).
 
56% nog nooit op wintersport geweest
Op de vraag of Nederlanders weleens op wintersport zijn geweest, antwoordt bijna de helft (44%) instemmend. Van de 56 procent die nog nooit op wintersport is geweest, laat 42 procent weten ook niet van plan te zijn om in de toekomst te gaan. Daarentegen zou 16 procent van de personen die weleens op wintersport is geweest, graag nogmaals gaan. Er zijn slechts enkele Nederlanders (2%) die zich kunnen veroorloven om meerdere keren per jaar te gaan skiën of snowboarden.
 
 
 
 
 
 
 
 
Jan Schrijver; bron gegevens AutoScout24; bron foto https://en.wikipedia.org/wiki/User:Domitori
Geplaatst op 21-02-2018


Share on: