Achmea meldt ruim 100 miljoen schade door stormen januari

Achmea verwacht ruim 100 miljoen euro uit te keren aan verzekerden ten gevolge van de stormen op 3 en 18 januari. "Dat is duidelijk geworden nu vrijwel alle schademeldingen als gevolg van de stormen bij onze klanten zijn ontvangen", zegt het moederbedrijf van onder meer Centraal Beheer, Interpolis, FBTO en Avéro.

"De eerste storm van 3 januari 2018 veroorzaakte met name veel schade in de provincies Noord-Holland, Friesland en Flevoland. De tweede storm van 18 januari betrof een uitzonderlijk zware storm met windstoten van meer dan 120 kilometer per uur en trof met name de provincies Noord- en Zuid-Holland, Utrecht, Flevoland, Gelderland, Overijssel en het IJsselmeergebied. Doordat deze storm ook het binnenland vol heeft geraakt, wat relatief minder vaak voorkomt, is het totaal aantal gedupeerde klanten aanzienlijk toegenomen. De storm kende windsnelheden tot windkracht 11 en behoort daarmee tot de tien zwaarste stormen van de afgelopen vijftig jaar. De schade bij beide stormen werd met name veroorzaakt door afgewaaide dakpannen en omgewaaide bomen en schuttingen, aan huizen, bedrijfspanden, auto’s en tuinen", aldus Achmea. "Na de storm van 18 januari zijn er bij onder meer Centraal Beheer, FBTO en Interpolis 62.000 schademeldingen binnengekomen van particuliere klanten en is er meer dan 100.000 keer contact geweest met onze klanten. De schades aan bedrijven en in de agrarische sector komen hier nog bij. Om de schadeafwikkeling voor onze klanten zo snel mogelijk te laten verlopen, zijn we onze klanten zo veel mogelijk online van dienst geweest. Bijna de helft van alle particuliere claims is online ingediend."
 
Willem van Duin (foto), voorzitter van de Raad van Bestuur van Achmea: “De twee stormen die in januari over ons land raasden, veroorzaakten veel schade en persoonlijk leed. Gelukkig kunnen we als verzekeraar het materiële deel van deze schades zo goed mogelijk ongedaan maken. Dat is waarom klanten zich bij ons verzekeren. Onze klanten kunnen dan ook op ons rekenen. Als verzekeraar zien we het aantal schades als gevolg van extreem weer stijgen. We moeten ons in Nederland aanpassen aan een veranderende leefomgeving en klimaat. Als verzekeraar zoeken we de samenwerking met onze klanten en met overheden om zo de schadelast en overlast voor iedereen te beperken.” 
 
De schade zal worden verwerkt in de resultaten van Achmea over de eerste helft van 2018 die op donderdag 16 augustus 2018 bekend worden gemaakt. Op 22 maart 2018 publiceert Achmea de jaarresultaten 2017. 
Jan Schrijver; bron gegevens Achmea
Geplaatst op 28-02-2018


Share on: