VIVAT insurance-lab

Amsterdam Data Science (ADS) en VIVAT hebben samen een insurance-lab geopend. VIVAT treedt daarmee toe tot het ADS-netwerk, waar onder meer de Universiteit van Amsterdam (UvA), de Vrije Universiteit (VU), de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en het Centrum Wiskunde en Informatica (CWI) bij zijn aangesloten.

Doel is om gezamenlijk onderzoek te doen naar de toepassing van geavanceerde technieken uit de wiskunde, statistiek, informatica en kunstmatige intelligentie binnen de verzekeringssector. Onderzoeksgebieden van het insurance-lab zijn onder meer data science, fraudedetectie, voorspellingen, tekstanalyse, multichannel klantcontact, evaluatiemethoden en leeralgoritmen. Hiervoor zijn drie projecten gedefinieerd waaraan PhD-studenten (academici die bezig zijn met promotie-onderzoek) zullen werken:
• Klantwaarde-modellen
• Fraudedetectie
• Klantenwerving en multichannel klantreizen
 
Ron van Oijen (op de foto rechts), CEO van VIVAT: “De samenwerking met de kennisinstituten van Amsterdam Data Science geeft ons de mogelijkheid om nieuwe technologieën te ontwikkelen en toe te passen binnen ons vakgebied. Door nauw samen te werken krijgt VIVAT niet alleen toegang tot state-of-the-art kennis, maar ook tot talent en het vermogen om samen met onderzoekers te werken aan onze uitdagingen.”  Links op de foto bij de ondertekening van het samenwerkingscontract professor Karen Maex (Rector Magnificus, UvA). 
 
Marc Salomon, bestuurslid van Amsterdam Data Science en decaan van de Amsterdam Business School: “Amsterdam Data Science vindt het belangrijk om aan problemen te werken die relevant zijn voor de maatschappij en omgeving. Het partnerschap met VIVAT creëert de mogelijkheid om met unieke gegevens te werken. Daarnaast staat VIVAT open om onderzoek te doen naar echte vernieuwingen. Die combinatie is ideaal voor ons om tot hoogwaardig en innovatief onderzoek te komen en heeft ook positieve en vernieuwende uitstraling naar de inhoud van onze onderwijsprogramma’s, bijvoorbeeld door studenten die hun scriptie schrijven bij het onderzoek binnen het VIVAT-lab te betrekken.”
 
VIVAT heeft ook samenwerkingen met JADS en de Erasmus Universiteit op het gebied van data science.
Jan Schrijver; bron foto VIVAT
Geplaatst op 15-01-2018


Share on: