Types auto-aandrijving blijven naast elkaar bestaan

Volgens het Global Automotive Executive Survey 2018 van KPMG zal in 2040 een vierde deel van de auto's elektrisch zijn, een vierde rijdt op waterstof, een vierde is hybride en de rest heeft een conventionele verbrandingsmotor. Dit onderzoek werd uitgevoerd onder 1.000 managers in de autobranche en 2.500 consumenten.

De verschillende types aandrijvingen blijven naast elkaar bestaan, mede vanwege de hoge kosten voor de aanschaf van een elektrische auto en problemen met laden, zoals een beperkte laadpaalinfrastructuur. Nu zijn conventionele auto's nog goed voor 90%, maar dat zal snel teruglopen. Doordat er meer elektrische auto's komen zal er in 2030 minder dan 5% van alle auto's in West-Europa worden gebouwd (nu 16%). Een deel van de productie verplaatst zich naar China, waar fabrikanten veel investeren in batterijtechnologie. 

In 2040 is volgens het KPMG-onderzoek privébezit nog steeds de meest voorkomende vorm van eigenaarschap. Het delen van auto's gaat toenemen en gaat de positie van privébezit aanvallen. Het aantal dealers zal afnemen. Dealers zullen zich meer moeten richten op service en occasionverkoop om te kunnen overleven.


 
Jan Schrijver; bronnen gegevens KPMG, Automotive Management; bron afbeelding KPMG
Geplaatst op 11-01-2018


Share on: