Overname door DUPI van CAR-beursportefeuille Delta Lloyd

DUPI Group heeft per begin van dit jaar de CAR Beursportefeuille van Delta Lloyd overgenomen. Ook is een aantal medewerkers overgegaan naar het in Rotterdam gevestigde verzekeringsbedrijf.

"Met deze uitbreiding van portefeuille én team zet DUPI Group een belangrijke volgende stap naar marktleiderschap CAR en Engineering in de Benelux", zo wordt gesteld in het persbericht van de overnemende partij. 

Delta Lloyd Schadeverzekeringen N.V. heeft eind juni 2017 al aangegeven in de nieuwe beursorganisatie binnen Nationale-Nederlanden geen nieuwe CAR offerte-aanvragen meer aan te nemen. Daarop volgde de beslissing om alle doorlopende CAR verzekeringen per eerstvolgende contractvervaldatum op te zeggen. Eind oktober 2017 zijn Delta Lloyd en DUPI Group vervolgens tot overeenstemming gekomen om het merendeel van de doorlopende CAR verzekeringen onder dezelfde voorwaarden en condities voort te zetten incluis inlooprisico. 

Per 1 januari 2018 is de portefeuille daadwerkelijk overgesloten naar Dutch Marine Insurance (DMI), onderdeel van DUPI Group. De portefeuille wordt door DMI onderschreven namens: Pioneer Underwriters 1980 (S&P A+), Tokio Marine Kiln 510 (S&P A+) en Baloise Belgium n.v. (S&P A). Tevens zijn Theo Groefsema (Senior Underwriter Engineering) en Ivan Laagland (foto) (Senior Claimshandler CAR/Engineering) per die datum overgekomen van Delta Lloyd. 

Martijn Steenkamp, CEO van DUPI Group: “Met deze uitbreiding van portefeuille en team zetten wij een belangrijke volgende stap om ook op het gebied van CAR en Engineering een leidende partij te zijn in de Benelux markt. De specifieke kennis en ervaring van Theo en Ivan zijn een goede aanvulling op het bestaande team van Paul de Keijzer (Underwriting Director CAR en Engineering), zorgt voor continuïteit van de overgenomen portefeuille en stelt ons in staat onze dienstverlening richting makelaars en klanten verder te verdiepen en te verbreden”. 

DUPI Group is opgericht in 1988 als een niche P&I specialist. DUPI Group heeft thans meer dan 80 professionals en 4 kantoren in 3 landen en biedt verzekerings- en andere professionele diensten aan de sectoren Scheepvaart, Maritieme & Transport, Baggerij, Constructie & Engineering en Proces & Energie.

 
Jan Schrijver
Geplaatst op 22-01-2018


Share on: