FOCWA-campagne bereikt 2,7 miljoen consumenten

Via online marketing heeft FOCWA met de website focwa-autoschade.nl en met ingezette commercials en online banners in de afgelopen maanden meer dan 2,7 miljoen Nederlandse consumenten bereikt. Bijna 36.000 consumenten hebben de commercials gezien op YouTube.

Voor 597 bedrijven heeft de campagne voor tenminste 1 extra contactmoment met een consument gezorgd. Dat kan een bezoek op de eigen bedrijfspagina zijn, het invullen van een contactformulier of een telefonisch gesprek.

Tijdens het FOCWA congres op 4 oktober in Amersfoort lanceerde de brancheorganisatie deze campagne gericht op consumenten. Met deze campagne werd en wordt de consument geïnformeerd over het belang van veilig en vakkundig autoschadeherstel: dat waar de FOCWA schadehersteller voor staat. De campagne had en heeft een sterke focus op online. De basis van de campagne vormt de website focwa-autoschade.nl, waar de consument in één oogopslag ziet welke FOCWA schadeherstellers in zijn regio gevestigd zijn, inclusief contactgegevens, website en openingstijden. Directeur FOCWA Femke Teeling: “Het was onze ambitie om niet alleen de naamsbekendheid van FOCWA te vergroten, maar ook de online vindbaarheid van FOCWA bedrijven te versterken. Zo profiteert iedereen mee van deze campagne.” Naast de website ontwikkelde FOCWA enkele commercials die het vakmanschap van de FOCWA schadeherstellers benadrukken – ‘schade herstellen zit ons in het bloed’. 

“Door specifiek te targeten op basis van online zoekgedrag, konden we consumenten met autoschade relevante informatie bieden op het juiste moment", zo legt Femke Teeling uit. “Met deze campagne zorgen wij voor een continue zichtbaarheid én verbeteren we de online vindbaarheid van FOCWA-bedrijven. Samen maken we kwaliteit nog beter zichtbaar in de markt en zorgen we ervoor dat de merknaam FOCWA te allen tijde ‘top of mind’ is bij de consument met autoschade.”

In 2018 wilt FOCWA de consument verder bereiken. Door het slim inzetten van online marketing, maar ook door het verspreiden van relevante informatie voor die consumenten. Bovendien liften sinds kort ook de leden van FOCWA Specialisten mee met de campagne. Op die manier creëert de campagne nog meer impact en komen nog meer consumenten in aanraking met FOCWA.

Via deze link vindt u de campagnewebsite van FOCWA. 
Jan Schrijver; bron gegevens FOCWA; bron foto: screenshot uit campagnevideo
Geplaatst op 29-01-2018


Share on: