Dolmans ontwikkelt met AT Cleaning de Combirein 2.0

Dolmans Calamiteiten Diensten en AT Cleaning Systems (ATCS) hebben de Combirein 2.0 ontwikkeld. Deze nieuwe machine is een doorontwikkeling van de Combirein en combineert de functies van hogedrukreinigen en droogzuigen in één apparaat.

Door de veelzijdige werkzaamheden binnen Dolmans, is de vraag gerezen om een handigere en veilige manier van werken te ontwikkelen, waarmee voornamelijk ook de persoonlijk hygiëne gewaarborgd blijft van de medewerkers. 
 
Dolmans Calamiteiten Diensten gaat twintig exemplaren van de Combirein 2.0 de komende tijd actief inzetten. De Combirein 2.0 combineert zoals hierboven aangegeven de functies van hogedrukreinigen en droogzuigen in één apparaat. Met de speciale vloertool (een combinatie van een roterende spuitarm en waterafzuiger), reinigt men met hogedruk de vloer. In dezelfde handeling wordt tevens het vuile water opgezogen, zodat er een schone én droge vloer achterblijft.
 
Een aantal verbeteringen die zijn doorgevoerd zijn:
• De machine werkt op 220 netspanning, wat is een groot voordeel is omdet de machine hierdoor vrijwel overal inzetbaar is waar een stopcontact in de buurt is. 
• De watertank pompt zich leeg, dus geen handmatige handeling of contact met het afvalproduct. 
• De machine heeft een inklapbare duwbeugel, dus is compact te vervoeren.
• Is compacter, kleiner in formaat en lichter in gewicht. 
• Eenvoudig tools aan de machine te koppelen.
• Uitgerust in een RVS frame.
 
ATCS is een gecertificeerd bedrijf dat gespecialiseerd is in professionele reinigingsmachines voor bedrijven. ATCS is onder meer gespecialiseerd in mobiele en stationaire reinigingssystemen van 60 tot maximaal 1800 bar, ook stroomonafhankelijk. Het uitgebreide assortiment voor de industriële reiniging bestaat onder meer uit reinigingsmachines met koud, dan wel warm water met aparte of ingebouwde waterzuigers.
 
De Dolmans groep heeft ongeveer 2.000 medewerkers en bestaat uit: Dolmans Schoonmaak Diensten, Dolmans Calamiteiten Diensten, Dolmans Specialistische Reiniging, Dolmans Facility Management en Dolmans Milieu Techniek. De Dolmans groep biedt een landelijke dekking met 22 vestigingen waarbij het hoofdkantoor gevestigd is in IJsselstein. Waar nodig is werkt ze samen met haar zusterbedrijven Trition en Qbuild. 

Links op de foto Arnold Merkus, AT Cleaning, rechts, Thomas van der Weiden, Dolmans 
Jan Schrijver; bron foto Dolmans
Geplaatst op 12-01-2018


Share on: