Allianz neemt DAS in Zwitserland, Luxemburg en Slowakije over

Allianz Suisse neemt DAS Rechtsschutz (Schweiz) over van ERGO Group AG. Allianz Suisse en dochterbedrijf CAP Legal Protection Insurance Company ltd willen hiermee de positie op de markt van rechtsbijstandverzekering in Zwitserland verbeteren.

Het Zwitserse bedrijf van DAS werd in 1994 opgericht. Met de overname wordt Allianz een top drie speler op de rechtsbijstandmarkt in Zwitserland. Deze markt omvat in het Alpenland een totaal premievolume van 550 miljoen Zwitserse frank. In 2016 bedroeg de groei in marktvolume 5,3%. Allianz-dochter CAP staat nu (de overname nog niet meegeteld) op de vierde plaats in deze markt met een jaarpremievolume van ongeveer 70 miljoen Zwitserse frank, terwijl DAS met 34 miljoen Zwitserse frank aan premie een achtste positie inneemt. 

Het is de bedoeling de transactie begin april van dit jaar af te ronden, afhankelijk van goedkeuring van de autoriteiten. Bij de transactie gaat het in het totaal om een over te nemen portefeuille van 38 miljoen Zwitserse frank, aangezien naast het Zwitserse onderdeel van DAS ook de DAS-portefeuilles in Luxemburg en Slowakije worden overgenomen. Deze portefeuilles zullen worden opgenomen in de Allianz-bedrijven in Slowakije respectievelijk Benelux. 
Jan Schrijver; bron foto website DAS Schweiz
Geplaatst op 10-01-2018


Share on: