Tielbeke Logistiek sluit zich aan bij 'Safety Deal'

Tielbeke Logistiek heeft zich aangesloten bij de 'Safety Deal Vertrouwen op Veiligheid'. TVM, Kruidvat, consultancybureau BRICKLOG en transporteurs Peter Appel Transport, St van den Brink en Cornelissen Groep hebben eind september op de Dag van Veiligheid de Safety Deal gelanceerd. Het project heeft als doel: “Creëren van Vertrouwen op Veiligheid in de retail-distributie door middel van gedragsverandering met alle betrokken partijen.”


Projectleider Marco Kranenbroek van adviesbureau BRICKLOG spreekt van een unieke samenwerking. “De Safety Deal ‘Vertrouwen op Veiligheid’ is uniek in zijn soort. Het is de eerste keer dat er in de gehele keten met alle betrokken partijen op papier bindende afspraken zijn gemaakt die de gedragsverandering, als het gaat om écht kunnen vertrouwen op veiligheid, ook werkelijk borgen.”

Tielbeke-directeur Ernst Jan Dorgelo: “Het is helaas nog steeds zo dat de transportsector niet bij iedereen een even goed imago heeft. Het wordt door velen ervaren als onveilig en een noodzakelijk kwaad. Werkelijkheid is dat er heel wat bedrijven en chauffeurs zijn die zich elke dag weer inzetten om het transport veilig en vlot te laten verlopen. Met deze Safety Deal willen we deze inzet steunen en borgen.” 

Marcel Evers (Distributiecentrum Manager Kruidvat): “We hopen meer verladers en hun vervoerders te kunnen bewegen tot het tekenen van de Safety Deal. Dit initiatief moet zich als een olievlek gaan verspreiden. Dan pas maken we een échte vuist en komen we tot de nul verkeersdoden en schadevermindering die we ons tot doel hebben gesteld. Wat voor ons telt, is een veilig transport van onze goederen én een veilige omgeving waarin onze chauffeur hun werk doen.” 

Foto: directeur Ernst Jan Dorgelo (rechts) heeft namens Tielbeke Logistiek zijn handtekening gezet onder de Safety Deal op het Distributie Centrum van retailer Kruidvat, met (links) namens Kruidvat Marcel Evers

 
Jan Schrijver; bron foto BRICKLOG
Geplaatst op 20-12-2017


Share on: