Sedgwick neemt Cunningham Lindsey over

Cunningham Lindsey wordt overgenomen door Sedgwick Claims Management Services. Daarmee onstaat een bedrijf met wereldwijd meer dan 20.000 medewerkers.

Sedgwick (inclusief onderdeel Vericlaim) heeft ruim 14.000 mededewerkers. Grootaandeelhouder is KKR en met partijen als Stone Point Capital LLC en La Caisse de dépôt et placement du Québec (CDPQ) die flinke aandelenbelangen hebben. Cunningham Lindsey heeft 6.000 medewerkers in dienst verspreid over 600 kantoren in 60 verschillende landen. 

"Het bijeenbrengen van de onvergelijkbare talenten, ervaring en robuuste wereldwijde mogelijkheden van Sedgwick, Vericlaim en Cunningham Lindsey onder één paraplu, behoort tot de grootste overnameverhalen in de claims-industrie in vele jaren. De strategische overname  van Cunningham Lindsey verbetert de status van Sedgwick als een leidende wereldwijd werkende verlener van innovatieve 'risk and benefit' oplossingen en verbreedt de internationale voetafdruk van het bedrijf", zegt Michael Arbour, CEO van Vericlaim. 

"De krachten combineren met Sedgwick en Vericlaim levert ons de gelegenheid om onze klanten wereldwijd 'end-to-end' diensten en oplossingen te bieden", is de reactie van Jane Tutoki, CEO van Cunningham Lindsey.

De voorgenomen overname is afhankelijk van de goedkeuring van de autoriteiten.

Jeroen Fröhlich, CEO voor Cunningham Lindsey Nederland bv alsook voor de bedrijven in continentaal Europa, is verheugd met de voorgenomen acquisitie. "Als groep is het een grote stap voorwaarts. Voor ons als Cunningham Lindsey bedrijven in Nederland en in continentaal Europa zal deze overname niet veel veranderingen met zich meebrengen, immers Sedgwick en Vericlaim hebben geen eigen vestigingen in ons land of elders in continentaal Europa. Voor onze klanten zal het betekenen dat we een nog uitgebreider internationaal netwerk van eigen vestigingen kunnen bieden en nog meer mensen met kennis in huis hebben, dan we al hadden. Ook voor alle collega's die bij ons werken, betekent het dat zij nog meer kennis om zich heen zullen hebben en nog meer ontwikkelingsmogelijkheden", aldus Jeroen Fröhlich. Cunningham Lindsey Nederland bv heeft ongeveer 330 medewerkers.

 
Jan Schrijver; bron gegevens Sedgwick; Cunningham Lindsey
Geplaatst op 06-12-2017


Share on: