Outsourcing NN naar Van Ameyde in België stopt; en in Nederland?

​Nationale-Nederlanden stopt in België met de outsourcing van de schadebehandeling aan Van Ameyde. Of in navolging hiervan ook de outsourcing door NN naar Van Ameyde zal worden beëindigd is nog niet bekend. Wij spraken met Pieter den Dikken, lid van de raad van bestuur van Van Ameyde.

In België zou er een afkoopsom betaald zijn door NN aan van Ameyde. “De kogel is in België door de kerk, maar wij spreken in dezen niet van een afkoopsom”, zegt Pieter den Dikken, lid van de raad van bestuur van Van Ameyde, “we stoppen in België gewoon als goede samenwerkingspartners op een correcte manier met onze dienstverlening aan NN.”

Wij vroegen Pieter den Dikken of in het verlengde hiervan ook in Nederland een einde zal komen aan de outsourcing, die voor de particuliere schades tien jaar geleden startte en voor de bedrijfsmatige schades enige jaren later. “Feit is dat begin dit jaar een nieuwe overeenkomst is getekend voor vijf jaar; die overeenkomst loopt dus voorlopig gewoon door. Natuurlijk zijn er – zoals in dit soort overeenkomsten te doen gebruikelijk is – escapes in de overeenkomst, maar wij hebben vooralsnog geen indicatie dat daarvan gebruikgemaakt zal worden door onze klant. Het is ook zo dat we met onze dienstverlening op allerlei punten prima scoren, de klanttevredenheid is omhoog, de productiviteit is hoger en de kosten zijn omlaag. Op de Kapitaal Markt Dag die vorige week door NN gehouden is, werd in presentaties ook duidelijk dat van outsourcing gebruikgemaakt wordt”, zegt Den Dikken.

Het door NN overgenomen Delta Lloyd heeft de via het intermediair lopende particuliere schadeportefeuille nog niet zo lang geleden (1 januari 2017) geoutsourcet aan serviceprovider Voogd & Voogd. De zakelijke schadeportefeuille bij Delta Lloyd wordt vanuit eigen huis bediend. Met de integratie van de forse partij die Delta Lloyd is in NN, is een directie ontstaan waarin ook de invloeden van Delta Lloyd te voelen zullen zijn. Den Dikken: “Zoals zojuist opgemerkt, onze prestaties zijn op de verschillende vlakken prima. Als het geloof in de nieuwe directie in aspecten van de bedrijfsvoering anders zal zijn dan die was in de directie zoals die was, dan kun je aan dat geloof niet morren. Maar nogmaals, wij hebben daarvoor geen aanwijzingen. Als businesspartner willen wij ook heel graag verder.”
Stel dat het zover komt dat een deel van de uitbestede activiteiten weer teruggehaald zullen worden, zal dat ook consequenties hebben voor de medewerkers, die dan weer met het werk mee terug zullen verhuizen naar de verzekeraar.

Op de foto: Pieter den Dikken (rechts) sprak vrijdagmiddag een dankwoord uit richting Richard Tijink, oud-directeur van Europrotector dat op is gegaan in Flyct. Tijdens deze middag werd in een wegens zijn pensionering georganiseerd seminar door de markt afscheid genomen van Tijink 

 
Jan Schrijver
Geplaatst op 09-12-2017