Investering in mondiale aanpak fraude door FRISS

FRISS, aanbieder van analysesoftware voor fraude, risico en compliance voor schadeverzekeraars, heeft vandaag aangekondigd dat het een financieringsronde ter waarde van 15 miljoen euro heeft rond gekregen.

De investering (in een zogenoemde serie A-aandelen) is afkomstig van Aquiline Technology Growth (ATG) en Blackfin Capital Partners, twee bedrijven met expertise op verzekeringsgebied. 
 
Het nieuwe kapitaal wordt gebruikt om:
• De FRISS-oplossingen verder te versterken;
• De mondiale uitbreiding van FRISS te versnellen;
• Grensoverschrijdende samenwerking tussen verzekeraars op het gebied van fraudebestrijding mogelijk te maken.
 
"De financiële injectie stelt FRISS in staat om in te spelen op de groeiende mondiale vraag naar oplossingen voor verzekeringsfraude en -risico. Verzekeringsfraude vormt in toenemende mate een groot probleem voor verzekeringsmaatschappijen. Overal ter wereld stroomt geld naar mensen die zich schuldig maken aan opportunistische of georganiseerde criminele activiteiten. FRISS maakt zich sterk voor eerlijke verzekeringen: waarom zouden klanten die te goeder trouw zijn moeten opdraaien voor de kosten van frauderende klanten?", aldus FRISS. "FRISS stelt verzekeraars in staat om fraude niet alleen op te sporen op het moment dat deze plaatsvindt, maar helpt ook fraude te voorkomen met behulp van de krachtige analytische, hybride detectie-engine, die naast fraude-indicatoren en analysemodellen tevens meer dan 120 kant-en-klaar beschikbare connectoren met externe gegevensbronnen beschikbaar heeft. Het bewezen FRISS-platform wordt gebruikt door 132 verzekeraars in 26 landen. Op basis van kunstmatige intelligentie en machine-learning, geeft de FRISS-score van elke offerte, polis of claim het bijbehorende risico aan. Het vergroot de mogelijkheden voor automatische verwerking (STP) en ondersteunt digitalisering. FRISS wil van deze score de mondiale standaard voor eerlijke verzekeringen maken."
 
"We hebben zeer bewust gekozen voor Aquiline en Blackfin als onze partners", aldus Jeroen Morrenhof (op de foto geheel links), CEO van FRISS. "Beide partijen hebben zeer veel ervaring op het gebied van ontwikkeling en professionalisering van insurtech-bedrijven. Hun brede kennis van de verzekeringssector in de EMEA-regio en Noord-Amerika heeft een enorme stimulerende invloed op onze verdere ontwikkelingen."

"FRISS is een toonaangevende aanbieder van diensten op het gebied van fraudeopsporing in Europa en we zijn zeer onder de indruk van de innovatieve aanpak en de aantrekkingskracht die het bedrijf laat zien als het gaat om mondiale klantenwerving", vertelt Michael Cichowski (op de foto tweede van rechts) van ATG. "We kijken ernaar uit om samen met hen het bereik en aanbod van FRISS uit te breiden."
 
Laurent Bouyoux (op de foto tweede van links), medeoprichter van BlackFin: "Het doet ons genoegen om te investeren in zo'n hoogwaardig bedrijf en team. We zijn ervan overtuigd dat FRISS met behulp van de laatste ontwikkelingen op het terrein van kunstmatige intelligentie, data-analyse en verzekeringsscores een nieuwe wending zal geven aan de manier waarop verzekeringsmaatschappijen omgaan met fraude en bijbehorende risico's.”
 
Als onderdeel van de investering zullen Michael Cichowski van ATG en Maxime Mandin van Blackfin zitting nemen in de Raad van Bestuur van FRISS. Geheel rechts op de foto CTO van FRISS, Christian van Leeuwen. 
Jan Schrijver; bron foto FRISS
Geplaatst op 12-12-2017


Share on: