CED Group maakt zich met nieuwe eigenaar sterk voor toekomst

CED krijgt een nieuwe eigenaar. Het Europese BlackFin Capital Partners is de beoogde nieuwe aandeelhouder. Met de zes grootste huidige aandeelhouders is een principe-overeenstemming bereikt op 22 december jl. De komende weken wordt de ondernemingsraad om advies gevraagd en worden de overige aandeelhouders uitgenodigd hun aandelen aan BlackFin Capital Partners te verkopen.

BlackFin wil zich samen met CED sterk maken voor meer innovatie en technologisch ondersteunende dienstverlening. De verandering van eigenaar heeft geen directe gevolgen voor de operationele bedrijfsvoering en medewerkers, aldus het persbericht.

Focus op innovatie, groei en waarde
CED Group is eigendom van een groot aantal Nederlandse verzekeraars en volmachten. Gesteld wordt in het persbericht dat het werkgebied van CED zich de laatste jaren positief heeft verbreed. Met nieuwe producten en diensten, ook buiten de verzekeringsbranche, waarin technologische innovatie een belangrijke rol speelt. "Met BlackFin hebben de huidige aandeelhouders de juiste partij gevonden om CED verder te ondersteunen in haar ontwikkeling, met oog voor continuïteit en kwaliteit van dienstverlening." 

Met oog op de toekomst
"We zijn onze huidige aandeelhouders bijzonder dankbaar voor hun support in de afgelopen periode. Als  nieuwe aandeelhouder zal BlackFin CED de steun geven die nodig is om de ingezette, positieve ontwikkelingen versneld door te zetten de komende jaren, waardoor CED slagvaardiger en efficiënter zaken kan doen".
 
Jan Schrijver
Geplaatst op 27-12-2017