Bestuur De Goudse van 2 naar 5 leden

De Goudse heeft drie nieuwe bestuursleden benoemd: Pieter de Frel, Katinka Huijberts en Robbert Prins. Daarmee is de raad van bestuur van De Goudse per 7 december jl. voltallig. Voor de benoemingen is instemming verkregen van De Nederlandsche Bank en de Ondernemingsraad.

De benoemingen houden verband met het vertrek van Joke Bakker eerder dit jaar, het vertrek van bestuursvoorzitter Michel Lamie eind vorig jaar en de benoeming op 24 februari jl. van Geert Bouwmeester tot nieuwe bestuursvoorzitter. Tot dat moment was Bouwmeester vicevoorzitter van het bestuur. 
 
"De Goudse heeft bekeken wat een optimale samenstelling zou zijn van het nieuwe bestuur. Daarbij zijn de aandachtsgebieden opnieuw ingedeeld. De belangrijkste verandering is de splitsing van de portefeuille Financiën, Risk en ICT. Digitalisering en innovatie zijn zo belangrijk voor de toekomst van De Goudse dat ervoor is gekozen om hiervoor een aparte, vijfde bestuurder aan te trekken", zo luidt de toelichting van de verzekeraar.
 
Het bestuur van De Goudse bestaat nu uit:
• Geert Bouwmeester (1966), Voorzitter 
• Pieter de Frel (1979), Financiën en Risk 
• Katinka Huijberts (1968), IT en Innovatie 
• Marcel Moons (1968), Verzekeringen en Operatie 
• Robbert Prins (1968), Particulieren en Bestuurszaken 
 
Volgens Maarten Dijkshoorn, voorzitter van de raad van commissarissen, is het bedrijf met de benoemingen klaar voor de toekomst. "De competenties vullen elkaar prachtig aan. Twee van de drie nieuwe bestuursleden werken overigens al jaren bij De Goudse en kennen het bedrijf door en door: Pieter de Frel was manager Financiën en Robbert Prins was secretaris van de vennootschap. Katinka Huijberts heeft veel ervaring opgedaan in de financiële dienstverlening, onder meer in directiefuncties bij ING en als CEO bij WU Bank. Sinds 2016 heeft ze als zelfstandig ondernemer organisaties begeleid bij het vormgeven en implementeren van hun strategie."
 
Bestuursvoorzitter Geert Bouwmeester geeft aan blij te zijn met het feit dat het bestuur van De Goudse nu voltallig is. "Marcel Moons en ik vinden het geweldig dat zich drie enthousiaste mensen aan onze zijde hebben gevoegd. Met z’n vijven vormen wij een mooi team van professionals die elkaar goed aanvullen. Ik heb alle vertrouwen in een succesvolle toekomst voor ons familiebedrijf." Het bedrijf is eigendom van de familie Bouwmeester, van welke familie hij deel uitmaakt. 
Jan Schrijver; bron foto De Goudse
Geplaatst op 12-12-2017


Share on: