Verschraling markt zakelijke schadeverzekeringen

Met als thema ‘Maatwerk leveren in een verschralende markt’ houdt SUREbusiness op donderdag 30 november een seminar over de ontwikkelingen in de markt van zakelijke schadeverzekeringen. SUREbusiness is een serviceprovider die is gespecialiseerd in zakelijke schadeverzekeringen.

SUREbusiness houdt dit seminar ter gelegenheid van de aansluiting van het 250e assurantiekantoor.  Het seminar vindt op donderdag 30 november plaats in De Fabrique in Utrecht. Onder leiding van Wouter de Vries jr. wordt tijdens het seminar door verschillende experts ingegaan op ontwikkelingen in de markt van zakelijke schadeverzekeringen:
• Pieter Huisman, verbonden aan Swiss Re Corporate Solutions, gaat in op de gevolgen van klimaatveranderingen;
• Jan Pieter de Koning, commissaris bij PAL-V, toont de eerste vliegende auto. Begin 2019 zal deze auto ook in Nederland vliegen;
• Jan van de Veen, eigenaar van JV Impuls, staat stil bij de forse aanscherpingen die op dit moment plaatsvinden binnen het volmachtbedrijf;
• Jurjen Oosterbaan Martinius, directeur Bureau DFO, gaat in op de toekomst van het onafhankelijk intermediair en de voorwaarden om succesvol te blijven in de zakelijke schademarkt.
 
“De markt van zakelijke schadeverzekeringen verschraalt", vindt Levent Türkmen (foto), directeur van SUREbusiness. "Wij zien enerzijds het aantal aanbieders dalen. Tegelijkertijd zien wij dat aanbieders, om kosten te besparen, zich meer en meer gaan richten op de reguliere risico’s. Adfiz heeft terecht onlangs gewaarschuwd dat het belangrijk is voldoende verzekeringsdekking te blijven houden voor de afwijkende risico’s. Voldoende dekkingscapaciteit voor bijzondere risico’s is vooral van cruciale betekenis voor het goed functioneren van de zakelijke markt."
 
 
Jan Schrijver; bron foto SUREbusiness
Geplaatst op 08-11-2017


Share on: