Van Everdingen gestopt met haar toezicht op AFM

Na afloop van haar tweede termijn is Diana van Everdingen met ingang van vandaag gestopt als lid van de raad van toezicht van de AFM. Diana van Everdingen heeft in de afgelopen acht jaar verschillende rollen vervuld binnen de raad van toezicht, waaronder die van waarnemend voorzitter en vice-voorzitter.

"Haar bevlogenheid, juridische expertise, kennis van corporate governance en kapitaalmarkten zijn van grote waarde geweest voor de AFM", aldus de toezichthouder. “Onder andere door haar scherpe en kritische analyse heeft ze een belangrijke bijdrage geleverd aan de adviserende en controlerende functie van de raad van toezicht. Diana was in de afgelopen acht jaar binnen de raad van toezicht een constante factor en daarmee een dragende kracht. Zij heeft haar toezichtrol met grote gedrevenheid ingevuld”, aldus Paul Rosenmöller, voorzitter raad van toezicht.

Zij vervult bestuursfuncties voor Het Nationale Ballet Fonds, het international Choreographic Arts Centre, de Grotius Academie en de Stichting Almeerse Theaters. Zij studeerde aan de UvA en heeft daar zowel de rechtenstudie afgerond als de studie vertaalkunde. Op dit moment wordt door de AFM gewerkt aan de opvolging van Diana van Everdingen.
Jan Schrijver
Geplaatst op 01-11-2017