ONVZ lanceert 'connected' tandverzekering

Bij ONVZ is vanaf medio november een 'tandverzekering' te sluiten die een combinatie is met een 'connected' instrument: een smart elektrische tandenborstel. De zorgverzekeraar is een strategische samenwerking op het gebied van preventie aangegaan met Philips.

Het eerste resultaat hiervan is een nieuwe tandverzekering. "Tandfit Preventief is de eerste volledig op preventie gerichte aanvullende zorgverzekering gekoppeld aan de meest geavanceerde tandenborstel die in Nederland verkrijgbaar is", aldus ONVZ. De verzekering vergoedt onder meer bezoeken aan de mondhygiënist en controles bij de tandarts onbeperkt. Daarnaast worden onder meer verdovingen, röntgenfoto’s, vullingen, fluoridebehandelingen, sealants en tandvleesbehandelingen tot een bedrag van 2.000 euro per jaar vergoed. Ook bevat de verzekering een ongevallendekking tot 5.000 euro. Verzekerden krijgen bovendien ieder kwartaal automatisch een nieuwe opzetborstel thuisgestuurd.

Verzekerden krijgen de tandenborstel thuisgestuurd, de Philips Sonicare DiamondClean Smart (retailadviesprijs 260 euro). Deze geeft persoonlijk poetsadvies; van plakverwijdering tot gezonder tandvlees en een frisse adem. De tandenborstel kan worden gekoppeld aan een app, die gebruikers feedback geeft op hun poetsgedrag. Wie de DiamondClean Smart via Bluetooth® draadloos koppelt aan de app kan op een 3D-kaart van de mond zien waar wel of nog niet gepoetst is. De app biedt tevens ondersteuning bij het opvolgen van tandartsadvies. Zijn er bijvoorbeeld probleemgebieden vastgesteld, dan worden deze gemarkeerd op de 3D-kaart. Bovendien ontvang je proactief signalen die je helpen herinneren om extra aandacht te besteden aan die specifieke gebieden. Zo krijgt een gebruiker gemakkelijk inzicht in zijn eigen poetsgedrag. Gebruikers kunnen het rapport van het poetsgedrag voor tips meenemen naar de mondhygiënist en tandarts. Elke opzetborstel heeft een chip, waardoor de tandenborstel de opzetborstel, en daarmee de instellingen van de gebruiker, herkent. Zo kan heel het gezin van de tandenborstel gebruikmaken.

Naar zeggen van ONVZ is het voor het eerst dat een product voor preventieve mondzorg aan een verzekering wordt gekoppeld.  Wanneer de verzekering in combinatie met een basisverzekering wordt afgesloten, gaat Tandfit Preventief rond de 30 euro per maand kosten. Daar kan nog collectiviteitskorting vanaf gaan. Tandfit Preventief is voor iedereen vanaf achttien jaar zonder medische vragen aan te vragen. 

Wij vroegen ONVZ naar de exacte tariefstelling en of de verzekering ook voor niet-ONVZ-basisverzekerden is te sluiten. "Wanneer de verzekering in combinatie met een basisverzekering wordt afgesloten, gaat Tandfit Preventief 29,90 per maand kosten, waar eventueel nog collectiviteitskorting vanaf gaat. Het is inderdaad mogelijk om de verzekering los af te sluiten. Wij hanteren vanwege het extra administratieve werk wel een opslag van 50%. De tandenborstel is onderdeel van het pakket en wordt begin januari - gratis - toegestuurd. Verzekerden krijgen ieder kwartaal automatisch een nieuwe opzetborstel thuisgestuurd", zo antwoordt de verzekeraar. Ook degenen die geen basisverzekering hebben bij ONVZ, worden op non-selecte basis geaccepteerd voor dit aanvullende product. 

 
Jan Schrijver; bron foto Philips
Geplaatst op 15-11-2017


Share on: