Kunstmatige intelligentie genereert online risicorapporten

Accountantsorganisatie Deloitte heeft vorig jaar een website gelanceerd waar online risicorapporten met betrekking tot bedrijven kunnen worden besteld en gegenereerd. Deze website heeft nu een nieuwe naam: DeloitteSmartReports.com. Het aantal jaarverslagen in de database is verdubbeld tot meer 100.000.

Accountantsorganisatie Deloitte is eind vorig jaar gestart met een webshop waarop risicorapporten kunnen worden besteld. De rapporten worden via een geautomatiseerd systeem door middel van kunstmatige intelligentie gegenereerd op basis van de gegevens uit jaarverslagen (kosten 99 euro per te genereren rapportage). Gestart werd vorig jaar met 50.000 jaarverslagen, inmiddels bestaat de database uit meer dan 100.000 jaarverslagen. Het adres van de webshop waar de rapporten kunnen worden besteld en real time worden gegenereerd is gewijzigd in https://deloittesmartreports.com/

Er zijn risico-rapporten in drie varianten: 'Industry report', 'Company versus industry report' en 'Company versus peers report'. In de laatste twee gevallen vindt benchmarking plaats ten opzichte van de totale branche waarin een bedrijf zich bevindt respectievelijk ten opzichte van vergelijkbare bedrijven. Het huidige assortiment bestaat uit risico- en strategierapporten en de Security Quickscan. "De datawetenschappers van Deloitte breiden hun technologie snel uit en binnenkort kunt u ook bij ons terecht voor Merge & Acquisition-rapporten en Technology-rapporten", aldus Deloitte.

Naar eigen zeggen van Deloitte is het op deze manier aanbieden van risico-rapporten 'revolutionair' binnen de accountancysector.
Jan Schrijver; bron afbeelding video Deloitte
Geplaatst op 09-11-2017


Share on: