VNAB en Kennedy van der Laan brengen bezoek aan Brussel

Woensdag 11 oktober heeft een afvaardiging van de VNAB, in samenwerking met Kennedy van der Laan, in Brussel een presentatie mogen geven bij de Relex groep.

Dit is een onderdeel van Raad van de EU en deze groep is onder andere verantwoordelijk voor het schrijven van de sanctieverordeningen.

Op verzoek van De Nederlandsche Bank, in overleg met Ministeries van Financiën en Buitenlandse zaken, werd via een animatie getoond hoe de VNAB vorm heeft gegeven aan de uitvoering van sanctiewet en wat in de praktijk de belemmeringen en uitdagingen zijn. De grootste knelpunten zijn de interpretatie van de verordeningen en het ontbreken van een level playing field binnen de EU. Vanuit de aanwezige lidstaten volgden diverse vragen over o.a. het sanctiewetprotocol, reputatie van de toezichthouder en de kosten die samenhangen met de uitvoering. 

Door middel van deze presentatie hoopt de VNAB bij deze groep een stuk bewustwording te hebben gecreëerd en zijn ook de banden met DNB en de Ministeries verder verstevigd.  

Bron: VNAB Fotobron: VNAB
Geplaatst op 20-10-2017


Share on: