Spectrofotometer om juiste kleur te vinden

Autolakmerk Cromax heeft de ChromaVision Pro Mini gepresenteerd. Dit is een kleine spectrofotometer om snel de juiste kleur te kunnen vinden. Het instrument is aanzienlijk kleiner dan zijn voorganger en kan met één hand worden bediend. Het apparaat biedt wifi-connectiviteit.

Dries Van den Bergh, Cromax Brand Manager voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) zegt: “Wat deze spectrofotometer zo vernieuwend maakt, is zijn meettechnologie. Hiermee kan de klant (autoschadeherstelbedrijf) zowel de kleur als het effect sneller en nauwkeuriger meten."

Het fullcolour aanraakscherm kan met een pen of met de vinger worden bediend, zelfs als de gebruiker werkhandschoenen draagt. Het scherm is draaibaar, waardoor zowel links- als rechtshandigen het gemakkelijk kunnen gebruiken. De ChromaVision Pro Mini wordt geleverd met een eigen oplaadstandaard. Kabels zijn overbodig; de gebruiker zet het apparaat na gebruik gewoon terug op de standaard. De kalibratietegels worden ook op de standaard bewaard. Dankzij de mogelijkheid om het apparaat met wifi te verbinden, kan de oplaadstandaard overal in het bedrijf worden neergezet en kunnen de resultaten rechtstreeks naar de mengruimte gestuurd worden. De gekleurde LEDs van het apparaat vertellen de autospuiter wat de spectrofotometer doet. Blauw betekent dat het apparaat bezig is met meten, groen betekent dat de meting is gelukt en rood dat een nieuwe meting nodig is.

Het apparaat is speciaal ontworpen voor gebruik in combinatie met ChromaWebTM,  het uitgebreide cloudbased softwareprogramma van Cromax voor het vinden en beheren van kleuren.

 
Jan Schrijver; bron foto Cromax
Geplaatst op 25-10-2017


Share on: